12-7-2020

«Νιγηριανή απάτη» στην Πάτρα: Της έταξαν 13 εκατομμύρια και της απέσπασαν 50.000!

Θύμα της λεγόμενης «Νιγηριανής απάτης» έπεσε μια αλλοδαπή στην Πάτρα, η οποία στο άκουσμα του αμύθητου ποσού που της έταξε ένας άγνωστος μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ξεγελάστηκε και του έστειλε 52.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πίσω από το e-mail που της εστάλη, βρισκόταν ολόκληρο κύκλωμα, με πλαστά έγγραφα και πιστοποιητικά, που σκοπό είχε να της αποσπάσει χρήματα.

Έπεισε τη γυναίκα με πλαστά πιστοποιητικά!

Όλα άρχισαν όταν η γυναίκα δέχθηκε ένα e-mail που υποτίθεται ότι το έστειλε ένας δικηγόρος από χώρα του εξωτερικού, ο οποίος υποστήριζε ότι η αλλοδαπή είναι αποδέκτρια μίας τεράστιας κληρονομιάς που ανέρχεται στα 13.700.000 δολάρια! Μάλιστα, της έστειλε πιστοποιητικά, που υποτίθεται ότι αποδείκνυαν την συγγενική σχέση της αλλοδαπής με τον ζάμπλουτο άνθρωπο που είχε πεθάνει.

Ως εκ τούτου, η γυναίκα δελεάστηκε από την προσφορά της αμύθητης «κληρονομιάς» και πείστηκε όταν ο «δικηγόρος» της είπε ότι είχε δυσκολίες για να κάνει εκταμίευση του ιλιγγιώδους ποσού από τράπεζα του εξωτερικού και χρειαζόταν χρήματα για να «λαδώσει» τους αρμόδιους!

Έτσι, από τον Δεκέμβριο του 2018 ως τον περασμένο Ιανουάριο η γυναίκα έστειλε τμηματικά στον «δικηγόρο» 52.000 ευρώ, τα οποία βέβαια ο ίδιος εισέπραξε και στη συνέχεια, διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί της και έγινε άφαντος.

Προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του και δεν μπορούσε!

Μάλιστα, η αλλοδαπή προσπαθούσε επανειλημμένα να έρθει και πάλι σε επαφή μαζί του,  ωστόσο πριν από λίγες μόλις ημέρες, συνειδητοποίησε ότι αυτό ήταν ανέφικτο και δεν πρόκειται να πάρει όχι μόνο την κληρονομιά, αλλά και τα χρήματα που του είχε στείλει. Ως αποτέλεσμα, κατέφυγε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών και αφού τους διηγήθηκε όσα συνέβησαν, τους παρέδωσε τα πλαστά πιστοποιητικά.

Σε βάρος του άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ωστόσο, ο εντοπισμός του θεωρείται ανέφικτος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ