Το υπουργείο Τουρισμού ψάχνει καταλύματα για να λειτουργήσουν ως «ξενοδοχεία καραντίνας» για τους… εισερχόμενους τουρίστες

Must Read

Σε αναζήτηση καταλυμάτων καραντίνας βρίσκεται το υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της υγειονομικής θωράκισης της χώρας για την τουριστική σεζόν που ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Τα ξενοδοχεία που θα επιλεγούν για τον υγειονομικό αποκλεισμό τυχόν κρουσμάτων από ξένες χώρες δεσμεύονται έως τις 31 Οκτωβρίου αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό και το κόστος αποζημίωσης διαμορφώνεται στα 30 ευρώ την ημέρα για κάθε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένης και της σίτισης. Σε περίπτωση που υπάρχουν άδεια δωμάτια στο τουριστικό κατάλυμα που μισθωθεί για φιλοξενία περιστατικών Covid-19, η αποζημίωση του κράτους ανέρχεται στα 10 ευρώ για καθένα.

Για τη μη περαιτέρω διάδοση του ιού, τα καταλύματα θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα και να έχουν προμηθευτεί το σήμα πιστοποίησης «Health First». Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα λειτουργούν μόνο ως παρασκευαστήρια γευμάτων, ενώ το δίσκο με το φαγητό θα τον αφήνει ο υπάλληλος του ξενοδοχείου έξω από το δωμάτιο.

Επιπλέον, η διεύθυνση κάθε τουριστικού καταλύματος οφείλει να τηρεί αρχείο με τα ονόματα, τα τηλέφωνα και τα e-mails των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που φιλοξενήθηκαν στα δωμάτιά του, ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος Covid-19 που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων.

«Σφραγίζεται» η πισίνα

Στα ξενοδοχεία καραντίνας απαγορεύεται ρητά η λειτουργία πισίνας και για το λόγο αυτόν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να υποβάλουν στην πλατφόρμα notifybusiness.gov.gr διακοπή λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής.

Σε περίπτωση αυξημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες, η επιλογή των τουριστικών καταλυμάτων θα γίνει με βάση τη χρονική προτεραιότητα της αίτησης, τη δυναμικότητα των καταλυμάτων, τις ανάγκες κάθε περιοχής, τη βέλτιστη αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και με γνώμονα τα κριτήρια των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε περιφέρειες όπου σημειώνεται αυξημένη τουριστική κίνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This