Περισσότεροι από 52 τόνοι τροφής για αδέσποτα συγκεντρώθηκαν ήδη, χάρη στην πρωτοβουλία animalsolidarity.gov.gr

Must Read

Περισσότεροι από 52 τόνοι τροφής για τη σίτιση αδέσποτων ζώων έχουν συγκεντρωθεί έως και σήμερα, μέσω της πρωτοβουλίας animalsolidarity.gov.gr του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Την πρωτοβουλία για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της φροντίδας των αδεσπότων εν μέσω πανδημίας, που ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος, αγκάλιασαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο και όχι μόνο.

τροφή αδέσποτα AnimalSolidarityGR

Παράλληλα με την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση δωρεών, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει και στην επιχορήγηση των δήμων, συνολικού ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, για την ευρύτερη δυνατή κάλυψη αναγκών σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

τροφή αδέσποτα AnimalSolidarityGR

Τον αποθηκευτικό χώρο, που συγκεντρώνονται οι δωρεές και ξεκινά η διανομή επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.Θοδωρής Λιβάνιος, με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Δημήτρη Καφαντάρη και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, δήμαρχο Γαλατσίου, κ. Γιώργο Μαρκόπουλο.

τροφή αδέσποτα AnimalSolidarityGR

Την πρωτοβουλία για τα αδέσποτα συνδράμουν η εταιρία Hill’s, προσφέροντας 32 τόνους τροφής, η Purina Greece με 6 τόνους, η Perfect Pet με 6 τόνους, η Mars Hellas με 3,3 τόνους, η ASTRON CHEMICALS – PET DIVISION με 1 τόνο, η Farmina Pet Food Hellas – Αφοί Μπούτου με 1 τόνο, η εταιρία VIOZOIS με 720 κιλά, o όμιλος MANTIS με 1 τόνο, η ΤΟΙ ΤΟΙ Ηellas με 400 κιλά, ενώ σχεδόν ένας ακόμη τόνος συγκεντρώθηκε από μικρότερες προσφορές άλλων εταιριών και ιδιωτών, που συνεισφέρουν με αγάπη και ενδιαφέρον για τα αδέσποτα της πόλης τους. Επίσης, η εταιρία Pethealth προσέφερε 4.000 αντιπαρασιτικά χάπια.

τροφή αδέσποτα AnimalSolidarityGR

Η κατανομή των προσφορών που καταχωρίζονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα https://animalsolidarity.gov.gr/ γίνεται είτε σε συγκεκριμένους δήμους –εάν αυτό επιθυμεί ο δωρητής– είτε σε δήμους της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες τους.

τροφή αδέσποτα AnimalSolidarityGR

Κτηνίατροι εθελοντές

Μέχρι στιγμής, χάρη στις δωρεές που συγκεντρώθηκαν έχουν υποστηριχθεί περισσότεροι από 35 δήμοι σε όλη τη χώρα. Εκτός από τρόφιμα, στην πλατφόρμα συγκεντρώνονται φάρμακα, καθώς και προσφορές σε κτηνιατρικές υπηρεσίες. Περισσότεροι από 10 κτηνίατροι σε όλη την Ελλάδα δήλωσαν το «παρών», προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους σε ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το υπουργείο Εσωτερικών ευχαριστεί θερμά καθέναν και καθεμιά δωρήτρια για την έμπρακτη βοήθειά τους σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής για τη συνδρομή τους στη διάθεση των προσφορών. Η φροντίδα για τους τετράποδους φίλους μας, ιδίως σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία της πανδημίας του Covid-19, είναι μια πράξη ανθρωπιάς και ευθύνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This