Σάββατο 8/5/2021

Ταχύτερα, ακριβέστερα και περισσότερα τεστ κορωνοϊού στο εργαστήριο μικροβιολογίας του ΑΠΘ, χάρη σε νέο εξοπλισμό

Εξειδικευμένα μηχανήματα και αντιδραστήρια για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού παρέδωσε σήμερα, Τετάρτη 17/06, στο επίσημο εργαστήριο αναφοράς για την εξέταση δειγμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, ο κ. Τζιτζικώστας παρέδωσε τον νέο εξοπλισμό, που εξασφάλισε η Περιφέρεια με ευρωπαϊκούς πόρους, στον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθ., Νίκο Παπαϊωάννου, τον Κοσμήτορα της Σχολής, Καθ., Θεόδωρο Δαρδαβέση και στη Διευθύντρια του Εργαστηρίου, Καθ., Άννα Παπά – Κονιδάρη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα.

κορωνοϊός εργαστήριο μικροβιολογίας ΑΠΘ

«Σήμερα είμαστε εδώ και παραδίδουμε τον εξοπλισμό και τα υλικά που είναι απαραίτητα για τις ανάγκες και το έργο του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας. Είναι σημαντικό και κρίσιμο η κ. Παπά και όλοι οι συνεργάτες της, να συνεχίσουν με ακόμη πιο σύγχρονα μέσα την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο εξοπλισμός που παραδίδει σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αυξάνει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του Εργαστηρίου για ταχύτερα, ακριβέστερα και περισσότερα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. Ως το επίσημο εργαστήριο αναφοράς για την εξέταση δειγμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο καθοριστικό ρόλο έχει για την παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας.

κορωνοϊός εργαστήριο μικροβιολογίας ΑΠΘ

»Είμαστε βέβαιοι, ότι ο εξοπλισμός και τα υλικά που παραδίδονται σήμερα από την Περιφέρεια, ο θερμοκυκλοποιητής real-time PCR, καθώς και μεγάλος αριθμός των απαιτούμενων αντιδραστηρίων για την ανίχνευση του κορωνοϊού, θα αξιοποιηθούν στο έπακρο», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

κορωνοϊός εργαστήριο μικροβιολογίας ΑΠΘ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ