«Ξηλώνεται το πουλόβερ» των… γκρίζων ΜΚΟ: Μόνο 18 (από τις 137) προς το παρόν πέρασαν τον έλεγχο νομιμότητας έλεγχο

Must Read

Δεκαοχτώ MKO έχουν πλέον το δικαίωμα να δραστηριοποιούνται εντός των δομών φιλοξενίας μεταναστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πάνω από τις μισές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνταν σε αυτό τον τομέα, δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες εγγραφής τους στο μητρώο των ΜΚΟ και ως εκ τούτου δεν θα επιτρέπεται πλέον να λειτουργούν εντός των συγκεκριμένων δομών.

Γεγονός που αποδεικνύει ότι το «μπάτε σκύλοι αλέστε» που κάποιοι κατήγγειλαν ότι συμβαίνει στις δομές αυτές μέχρις στιγμής, ήταν απόλυτα αληθές. Με απλά λόγια πάνω από τις μισές από τις ΜΚΟ που λειτουργούσαν εντός των δομών αρνήθηκαν να προχωρήσουν με την εγγραφή τους στο μητρώο των συγκεκριμένων οργανώσεων.

Μόνο 18 «πέρασαν»

Αυτές οι 18 στις οποίες συνεχίζει να επιτρέπεται να λειτουργούν εντός των δομών, είναι αυτές που έχουν αποστείλει το απαραίτητο αίτημα εγγραφής Β΄ φάσης στο νέο μητρώο και ως εκ τούτου διατηρούν το δικαίωμα πρόσβασης στης δομές μέχρι να υπάρξει η οριστική απόφαση εγγραφής του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που το Υπουργείο Μετανάστευσης έδωσε στην δημοσιότητα 137 οργανώσεις απλώς δημιούργησαν λογαριασμό στο Μητρώο, 80 ολοκλήρωσαν την εγγραφή Α’ φάσης και 70 είναι προς έλεγχο εγγραφής Β’ φάσης, εκ των οποίων οι 18 δραστηριοποιούνται εντός των δομών φιλοξενίας. Ως απαραίτητη προϋπόθεση για την νόμιμη λειτουργία των ΜΚΟ –ελληνικών η ξένων– είναι η καταχώρηση και πιστοποίηση όχι μόνον των ίδιων ως οργανισμών αλλά και των φυσικών προσώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτές, κάτι το οποίο από ότι φαίνεται δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε αρκετές από αυτές που λειτουργούν σε «γκρίζες ζώνες».

Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους

Βέβαια τα «κενά» που υπάρχουν ως προς την λειτουργία των ΜΚΟ, συνεχίζουν να υπάρχουν, αφού ο μόνος περιορισμός που υφίστανται οι ΜΚΟ που επιλέγουν να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ελληνική κυβέρνηση είναι το να μην έχουν πρόσβαση στις «δομές», την ίδια στιγμή που μπορούν να έχουν πρόσβαση στους μετανάστες οι οποίοι κατοικούν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού.

Ενώ ακόμη περισσότερα είναι τα ερωτήματα σε σχέση με τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη θάλασσα αλλά και στις ακτές, καθώς οι δεσμεύσεις του υπουργού για «συλλήψεις» αυτών των μελών ΜΚΟ που βοηθούν μετανάστες δεν έχουν ακόμη γίνει πράξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This