Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Μόρια: Υγειονομική βόμβα τα παράνομα σπίτια και μαγαζιά που «έστησαν» μετανάστες αιτούντες άσυλο!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η κατάσταση στη Μόρια, καθώς οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο που ζουν στο καταυλισμό γύρω από το κέντρο ταυτοποίησης και υποδοχής της περιοχής, έχουν μετατρέψει τον χώρο σε μία μικρή «πολιτεία», με αυτοσχέδια σπίτια και καταστήματα.

Φούρνοι, κρεοπωλεία, παιδικές χαρές, σχολεία, τζαμιά, τουαλέτες και άλλες κατασκευές λειτουργούν παράνομα, χωρίς να τηρούνται οι υποτυπώδεις κανόνες υγιεινής ή ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα, έχουν προβεί σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, το ζήτημα αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα όπως «η αυθαίρετη, παράνομη και συνεχιζόμενη κατάληψη τμημάτων δημόσιου χώρου και οδών καθώς και ιδιωτικών ελαιοκτημάτων, αγρών και ακινήτων, η ζωοκλοπή, η παράνομη δόμηση και εκχέρσωση ελαιοκτημάτων, η πρόκληση και δημιουργία εστιών μόλυνσης που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, η δημιουργία παράτυπων παράνομων φούρνων, κρεοπωλείων, μίνι-μαρκετ και παιδικών χαρών, η υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος, η συνεχής ρίψη περιττωμάτων και σκουπιδιών σε όλη την περιοχή και η εν γένει εγκληματική δραστηριότητα που συνεχίζεται από παράτυπους μετανάστες ή πρόσφυγες αιτούντες διεθνούς προστασίας, στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μόριας του Δήμου Μυτιλήνης»

Ως εκ τούτου, οι παράνομες ενέργειες μεταναστών και προσφύγων θέτουν σε τεράστια κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, καθώς τα λύματα και τα σκουπίδια καταλήγουν σε παρακείμενους χείμαρρους ή σε ιδιοκτησίες κατοίκων, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό εστίες μόλυνσης.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ