To καθημερινό ταξίδι του Γιάννη που μετρά 50 χιλιόμετρα για έναν ιερό σκοπό (video)

Must Read

Τη στιγμή που έρευνες παρουσιάζουν μια απογοητευτική εικόνα για την χώρα μας με τα ποσοστά στην κακοποίηση ζώων να είναι υψηλά, αρκετοί άνθρωποι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα επιτελώντας ένα αξιοθαύμαστο έργο με την φιλοζωική τους δράση.

Πριν λίγες ημέρες εντοπίσαμε ένα βίντεο που ανέβηκε από χρήστη του TikTok και είχε αποσπάσει πάνω από 4.000 «likes» αλλά και άπειρα ενθαρρυντικά σχόλια. Ο Γιάννης, ο δημιουργός του βίντεο, περιγράφει μέσα από λίγα στιγμιότυπα το καθημερινό του ταξίδι 50 χιλιομέτρων για έναν και μόνο ιερό σκοπό. Να ταΐσει μια αδέσποτη σκυλίτσα, η οποία είχε γεννήσει πρόσφατα.

@john4you_50 χιλιόμετρα κάθε μέρα για ένα και μόνο σκοπό..!! ##dog##dogs ##fyp ##foryou ##greek ##dogsoftiktok♬ Way Back Home – Shaun

Αποφασίσαμε να τον προσεγγίσουμε και να προβάλλουμε μέσω του newsbreak.gr την αξιέπαινη κίνησή του.

Ο Γιάννης είναι 34 ετών και πρόσφατα ανέλαβε να κάνει κάποιες τεχνικές εργασίες σε μια εξοχική κατοικία στον Λουτρόπυργο, λίγο πριν δοθεί προς ενοικίαση για τη θερινή σεζόν. Ο ίδιος περιγράφει ότι εντόπισε την αδέσποτη σκυλίτσα κοντά στο σπίτι όπου εργαζόταν. Το ζώο έτρεξε κοντά του και αμέσως συνειδητοποίησε πόσο φιλική και ήρεμη ήταν, με αποτέλεσμα να μην αντισταθεί και να την οδηγήσει στο εσωτερικό του κήπου. Ο Γιάννης αποφάσισε να την κρατήσει προσωρινά και ταυτόχρονα να ψάξει κάποιον που θα ήθελε να την υιοθετήσει καθώς ο ίδιος αναφέρει ότι έχει ήδη 4 σκυλιά και του ήταν σχεδόν αδύνατο να συντηρήσει άλλο ένα στο διαμέρισμά του. Λίγες ημέρες μετά και αφού τελείωνε τις εργασίες, ο ίδιος συνειδητοποίησε ότι ήταν ιδιαίτερα αδυνατισμένη και αποφάσισε να την παρακολουθήσει. Δεν άργησε να καταλάβει ότι κοντά στον χώρο βρίσκονταν τα νεογέννητα κουταβάκια της. 

Κάθε μέρα ο 34χρονος Γιάννης, αν και είχε τελειώσει τις τεχνικές εργασίες ταξίδευε 50 χιλιόμετρα από Πειραιά προς Λουτρόπουργο, για να ταΐσει την αδέσποτη σκυλίτσα και να σιγουρευτεί ότι τα μικρά της είναι καλά.

Παράλληλα ο φιλόζωος άνδρας αναζήτησε και κατάφερε να βρει οικογένειες οι οποίες ενδιαφέρθηκαν να υιοθετήσουν τα κουτάβια. Επιθυμία του και παράκληση, είναι να βρεθεί ένα σπίτι και για την μητέρα τους, η οποία αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα φιλική και παιχνιδιάρα.

«Το να φροντίσω και να βοηθήσω ένα αδέσποτο το θεωρώ υποχρέωση μου. Η επαφή μου με τα ζώα με τον καιρό, με έκανε να καταλάβω ότι με κάνει να αισθάνομαι όμορφα, θα μπορούσε ακόμα να λειτουργήσει για όλους τους ανθρώπους σαν θεραπεία anti-stress. Όταν έρθεις σε επαφή με ένα ζώο και δεθείς μαζί του, θα καταλάβεις ότι έχουν νοημοσύνη και συναισθήματα σαν εμάς. Τα ζώα της πόλης να τα βλέπουμε σαν φίλους και γείτονες μας, είναι ό,τι απέμεινε από τη φύση σε αυτή τη τσιμεντούπολη που ζούμε», είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει μέσω του newsbreak.gr, σε όσους διαβάσουν αυτό το άρθρο.

Ο Γιάννης κάνει έκκληση να βρεθεί μια οικογένεια που θα ανοίξει την πόρτα της στην αδέσποτη σκυλίτσα και θα της προσφέρει την φροντίδα που έχει στερηθεί όλο αυτό το διάστημα, εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες και σε όλους τους κινδύνους που απειλούν τη ζωή της στον δρόμο.

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει αυτό το γλυκύτατο πλάσμα, παρακαλείται να του στείλει προσωπικό μήνυμα στον λογαριασμό του στο Facebook.  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This