Δευτέρα 21/6/2021

Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη: Είναι πιθανό τα «μέτρα» να μείνουν μέχρι και του χρόνου το καλοκαίρι

Δεν πρόκειται να ξεμπλέξουμε έτσι εύκολα με τον κορωνοϊό, είναι ουσιαστικά τα όσα μας λένε οι επιστήμονες σε σχεδόν κάθε τους εμφάνιση. Αυτή τη φορά, η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουμε περιοριστικά μέτρα μέχρι και του χρόνου το καλοκαίρι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ πιθανόν να έχουμε περιοριστικά μέτρα μέχρι και του χρόνου το καλοκαίρι. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η πορεία του ιού από τον Σεπτέμβριο».

Όσον αφορά το… περιβόητο εμβόλιο που αναμένουμε, η κ.Παγώνη σχολίασε πως θα αργήσει ακόμα: «Έχει διάφορες φάσεις που πρέπει να περάσουν μέχρι να εξακριβωθεί ότι είναι ασφαλές».

Για την αύξηση των κρουσμάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ πρόσθεσε: «Τα πράγματα δεν είναι καλά», αλλά όπως είπε, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι καλύτερα, καθώς ήταν αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές.

«Μας ανησυχούν τα πάρτι γιατί εκεί τα πράγματα δεν είναι ελεγχόμενα, όπως στον Εχίνο και τη Θεσπρωτία, γιατί εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση των επαφών» κατέληξε η κ. Παγώνη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ