Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη δράση εθελοντικού καθαρισμού του Πάρκου Σχινιά στο Μαραθώνα, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας

Must Read

Ολοκληρώθηκε η διήμερη δράση εθελοντικού καθαρισμού του Πάρκου Σχινιά
στο Μαραθώνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ».

«Η δράση καθαρισμού αποτελεί την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε με στόχο την προστασία και την καλύτερη λειτουργία του Πάρκου Σχινιά» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Η δράση εθελοντικού καθαρισμού του πευκοδάσους του Σχινιά ξεκίνησε χθες το πρωί, στην περιοχή Natura.

Με τη συνδρομή ενός σημαντικού στόλου οχημάτων και ομάδων εθελοντών
έγινε ο καθαρισμός, η απομάκρυνση φερτών υλικών και σκουπιδιών, ενώ ειδικά μηχανήματα πραγματοποίησαν αποψίλωση χαμηλής βλάστησης.

Μάλιστα, στην δράση αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ενώ παράλληλα είχε συσταθεί έφιππη ομάδα εθελοντών η οποία θα πραγματοποιεί περιπολίες στη παραλία και στο Πάρκο.

Το συντονισμό της δράσης, είχε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ο οποίος ευχαρίστησε τις αρμόδιες αρχές και τις ομάδες εθελοντών που συνδράμουν στην προσπάθεια.

«Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες, οι οποίες βρίσκονται δίπλα μας στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε ένα πράσινο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Προστατεύοντας το περιβάλλον συμβάλλουμε σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής» ανέφερε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί μια σειρά από συγκεκριμένα βήματα που θα εξασφαλίσει ότι το Πάρκο Σχινιά θα παραμείνει καθαρό και προσβάσιμο στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασιστεί, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα, τη
Διοίκηση του Πάρκου, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και όλους τους αρμόδιους
φορείς να περιοριστεί η είσοδος οχημάτων εντός του Πάρκου. Για το λόγο αυτό θα
μπουν ειδικές μπάρες, ενώ για την καλύτερη εποπτεία και το συντονισμό ενεργειών
θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη νέα διευρυμένη σύσκεψη.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλειά του από φυσικές καταστροφές αποτελεί βασική μας προτεραιότητα!»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι σκοπός της δράσης αυτής, μεταξύ άλλων, είναι να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλειά του από φυσικές καταστροφές αποτελεί βασική  προτεραιότητα! «Δεν θα επιτρέψουμε το Πάρκο Σχινιά, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής, να συνεχίσει να βρίσκεται στο έλεος της τύχης του. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του.

Η συμμαχία προστασίας του Πάρκου

Στη δράση καθαρισμού συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θ. Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Ν. Χιωτάκης, ο επικεφαλής του «Όλοι μαζί Μπορούμε» του Σκαι Γ. Σπανολιός, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά- Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιανατολικής Αττικής Γ. Λυριντζής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Β. Σιώμος, ο Διευθυντής Αστυνομίας ΒΑ Αττικής Π. Κολλιντζάς, ο Αστυνομικός Διοικητής Δ. Κωστής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής Δ. Παπαδόπουλος, ο Δασάρχης Καπανδριτίου Γ. Ζιάζιαρης, οι αντιδήμαρχοι Μαραθώνα, Χ. Στάμος και Β. Κυπαρίσσης, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη και συντονίστρια της δράσης  Χ. Γαλανοπούλου.

Ακόμη, στη δράση συνέβαλλαν εργαζόμενοι και στελέχη των παραπάνω
φορέων, η Δημοτική Οργάνωση Εθελοντών Μαραθώνα, η εθελοντική ομάδα του Συλλόγου Μέριμνας Ανηλίκων και Νέων, η ομάδα εθελοντών του Συλλόγου Ρουμελιωτών ΒΑ Αττικής, Ο Πανελλήνιος Ιππικός Όμιλος, η κυνηγετική ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας, οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και η Ram Europe η οποία βοήθησε στον καθαρισμό του πευκοδάσους με ειδικά μηχανήματα αναρρόφησης. 

Παράλληλα, ειδικά οχήματα της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΔΣΝΑ, του ΕΟΑΝ, του
ΣΠΑΠ και του Δήμου Μαραθώνα συνέβαλλαν στον καθαρισμό, ενώ υπήρχαν ομάδες
στελεχών που ενημέρωναν για θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του
Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της δράσης, καθαρίστηκε σήμερα το πρωί η παραλία του Σχινιά

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα το πρωί η δράση είχε στο επίκεντρό της την παραλία
Σχινιά. Στόχος της Περιφέρειας Αττικής και της ομάδας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»
του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» ήταν να καθαριστεί η παραλία και παράλληλα να ενημερωθούν οι λουόμενοι για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας του Πάρκου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This