Τετάρτη 16/6/2021

Με σύμμαχο την τεχνολογία να μπει επιτέλους ένα τέλος στις κακοποιήσεις ζώων!

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι περιπτώσεις κακοποίησης ζώων στη χώρα μας και παρά τις προσπάθειες των Αρχών για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ανεγκέφαλων όντων, η αλήθεια είναι πως η χρήση της τεχνολογίας αποδεικνύει ότι μπορεί να… ανεβάσει επίπεδο στις προσπάθειες αυτές.

Ένα παράδειγμα της τεχνολογικής βοήθειας στις Αρχές είχαμε προ ημερών στην Κομοτηνή, όπου μια κάμερα σε κεντρικό σημείο της πόλης, κατέγραψε άνδρα να κλωτσά χωρίς λόγο, ένα αδέσποτο σκυλί, το οποίο βρισκόταν έξω από γνωστό μαγαζί της περιοχής.

Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής Παναγιώτης Γκουδουσίδης προχώρησε σε καταγγελία και οι Αρχές άμεσα εντόπισαν και συνέλαβαν το δράστη εντός του 48ωρου της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα fonirodopis.gr, στον δράστη επιβλήθηκε το προβλεπόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις, διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

«Από δω και πέρα η Φιλοζωική Κομοτηνής δεν πρόκειται να αφήσει καμία περίπτωση κακοποίησης ζώου να μένει ατιμώρητη. Οι αρχές βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό του δράστη που έριξε πρόσφατα φόλες στην περιοχή της Τσανάκλειου Σχολής, θανατώνοντας με αυτό τον τρόπο τρία αδέσποτα σκυλιά», ανέφερε ο κ.Γκουδουσίδης στη «Φωνή της Ροδόπης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ