Απειλήθηκαν σπίτια από πυρκαγιές στην Κνωσσό και την Κάρυστο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική (video)

Must Read

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν σήμερα στη χώρα, ενίσχυσαν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Φωτιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, απείλησε σπίτια κοντά στην περιοχή της Κνωσσού.

Σύμφωνα με το cretalive, η πυρκαγιά μαίνεται μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και του νεκροταφείου της Φορτέτσας. Σύσσωμες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Ηρακλείου έσπευσαν στο σημείο για να εμποδίσουν τις φλόγες να φτάσουν σε σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή. 

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης  μίλησε στο cretapost και ανέφερε ότι η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο.

Υπό έλεγχο είναι άλλες δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν σε αγροτική έκταση στην Αυγενική αλλά και στις Μαλάδες, κοντά σε κτήμα που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις.

Συναγερμός στην Εύβοια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι και στην Εύβοια, στο Κατσαρώνι Καρύστου. Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα όμως σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον, για κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών. Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τους δήμους και την περιφέρεια για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση. Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά όχι μόνο είναι ανεξέλεγκτη, αλλά και επικίνδυνη για την πορεία που θα πάρει. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες», τόνισε ο κ. Καρακάντζας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This