Κυριακή 13/6/2021

Το δράμα των ευπαθών ομάδων: Καύσωνας χωρίς κλιματισμό στα ΚΑΠΗ για τον φόβο του κορωνοϊού

Μπρος κορωνοϊός και πίσω καύσωνας για τις ευπαθείς ομάδες, καθώς προς το παρόν απαγορεύεται η χρήση κλιματισμού σε δημόσιους χώρους! 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δήμοι όλης της χώρας αναμένουν σχετικές οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων, καθώς, παρά τον καύσωνα, δεν μπορούν να προσφέρουν σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες κλιματιζόμενες αίθουσες, προκειμένου να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Φέτος, το σύνηθες φαινόμενο οι δημότες και οι υπερήλικες που δεν διαθέτουν κλιματισμό στο σπίτι τους, να βρίσκουν καταφύγιο από τον καύσωνα στις κλιματιζόμενες αίθουσες των χώρων όπου στεγάζονται τα ΚΑΠΗ, δεν μπορεί, προς το παρόν, να παρατηρηθεί, καθώς ο κορωνοϊός έχει καταστήσει απαγορευτική τη συνάθροισή των ευπαθών ομάδων στις συγκεκριμένες αίθουσες.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, ανέφερε στο Sputnik ότι δεν έχει ανοίξει τις 11 αίθουσες που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. «Διαθέτουμε 11 αίθουσες, αλλά οι οδηγίες που υπάρχουν για τον κορωνοϊό λένε όχι συνάθροιση και όχι αιρκοντίσιον. Από προχθές έχω στείλει έγγραφο στον ΕΟΔΥ και περιμένω τις ειδικές οδηγίες. Επικοινώνησα και σήμερα, αλλά ακόμα περιμένω απάντηση» δήλωσε ο κ. Αηδονόπουλος.

Αδιέξοδο

Ως αδιέξοδο χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. «Είναι κλειστά τα ΚΑΠΗ και φυσικά δεν μπορούμε ούτε να φιλοξενήσουμε ηλικιωμένους ούτε να βάλουμε κλιματισμό. Είναι αδιέξοδο. Είναι θέμα το οποίο το θίξαμε και αφορά όλη την Ελλάδα. Διότι, τι νόημα έχει να είναι κλειστά τα εντευκτήρια-αίθουσες ΚΑΠΗ, όταν συμβαίνουν όσα συμβαίνουν, στα καφενεία σε όλη τη χώρα όπου είναι υποχρεωμένα να πηγαίνουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας;», επισήμανε στο Sputnik ο κ. Κυρίζογλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ