Παρασκευή 18/6/2021

«Τέλος εποχής» για τα Ιστορικά Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη – Η απεργία και οι συνέπειες λόγω πανδημίας

Τα εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη με έδρα τα Σπάτα μετά απο 85 χρόνια λαμπρής πορείας στην εκπαίδευση πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με το λουκέτο. Ένα από τα σπουδαιότερα σχολεία της χώρας ήταν το πρώτο θύμα των οικονομικών επιπτώσεων του Κορονοϊού στη Χώρα.

Η απόφαση βέβαια του σχολείου να σταματήσει την λειτουργία του δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν απο όσους παρακολουθούσαν τις εξελίξεις. Για χρόνια το σχολείο βρισκόταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση καθώς εξαιτίας της κρίσης έχασε κομμάτι της πελατείας του και ταυτόχρονα αρκετοί γονείς μαθητών που συνέχιζαν να στέλνουν τα παιδιά τους βρίσκονταν σε αδυναμία καταβολής διδάκτρων.

Όλα αυτά συνυφαίνονταν με ένα μεγάλο δάνειο εκατομμυρίων που είχε πάρει το σχολείο για να χτίσει νέες υπερσύχγρονες και εντυπωσιακές εγκαταστάσεις πριν χρόνια. Έτσι τα μειωμένα έσοδα μαζί με το δάνειο οδήγησαν το σχολείο σε ένα οικονομικό αδιέξοδο. Πολλοί καθηγητές και διοικητικό προσωπικό έμεναν απλήρωτοι για μήνες ενώ η κατάσταση έφτασε στα άκρα όταν η τράπεζα που έδωσε το δάνειο στο σχολείο έβαλε τα κτήρια του σε πλειστηριασμό.

Παρ’όλα αυτά το σχολείο συνέχισε να λειτουργεί, πληρώνοντας πλέον ενοίκιο στην τράπεζα για την χρήση των εγκαταστάσεων και με ένα νέο πλάνο οικονομικού εξορθολογισμού, με σκοπό τα οικονομικά του σχολείου να ναι πλέον βιώσιμα. Ωστόσο εξαιτίας του Κορονοϊού μεγάλη μερίδα των γονιών βρέθηκαν σε αδυναμία πληρωμής των διδάκτρων με αποτέλεσμα το σχολείο να μην έχει καθόλου ρευστότητα.

Οι φήμες για το κλείσιμο του σχολείου κυκλοφορούσαν χρόνια ωστόσο για πρώτη φορά άρχισαν να έχουν κάποιο βάρος όταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κήρυξαν απεργία με σκοπό να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, πράγμα που δεν είχε ξαναγίνει στα 85 χρόνια ιστορίας του σχολείου.

Οι φόβοι για το χειρότερο, δηλαδή για το κλείσιμο του σχολείου εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας επιβεβαιώθηκαν τα τελευταία 24ωρα όταν το λογιστήριο του σχολείου ανακοίνωσε σε γονείς πως δεν μπορεί να δεχτεί τις εγγραφές των παιδιών τους για την επόμενη χρονιά. Ωστόσο σε διοικητικό επίπεδο το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με σκοπό να εξυπηρετήσει διάφορες υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα το σχολείο βρίσκεται σε συζητήσεις με τουλάχιστον άλλα 3 ιδιωτικά με σκοπό να διοχευτετεί σε αυτά μέρος από τα 1000 παιδιά που φοιτούσαν σε αυτό.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη αποτελεί μεγάλο πλήγμα τόσο για την εκπαίδευση όσο και για τον χώρο του πολιτισμού καθώς και για τους γονείς και τους υπαλλήλους που σε τόσο δύσκολους καιρούς βρίσκονται οι μεν χωρίς εργασία και οι δε στην αβεβαιότητα του μέλλοντος των παιδιών τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ