Τετάρτη 16/6/2021

Το μπάχαλο στη Ρόδο δεν έχει προηγούμενο! Σουηδούς δημοσιογράφους περίμεναν, τουρίστες βγήκαν! Οι δικαιολογίες του Θεοχάρη (video)

Απευθείας πτήση από τη Στοκχόλμη προσγειώθηκε στη Ρόδο, παρότι η Σουηδία  είναι στις χώρες που παραμένει η ταξιδιωτική απαγόρευση τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου! Η ενημέρωση έλεγε πως θα έρθουν Σουηδοί δημοσιογράφοι, αλλά από το αεροπλάνο βγήκαν τουρίστες! Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης!

Πιο συγκεκριμένα πτήση τσάρτερ της TUIfly Nordic προερχόμενη από τη Στοκχόλμη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου λίγο μετά τις 16:30. Από το αεροπλάνο αποβιβάστηκαν τουρίστες και όχι δημοσιογράφοι όπως έλεγε η επίσημη ενημέρωση και το δήλωσαν και οι ίδιο στο Live News που βρέθηκε στο αεροδρόμιο!

Οι δικαιολογίες του Θεοχάρη

«Είναι μια πτήση με ειδική άδεια, όπως υπάρχουν κι άλλες ήδη. Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI (σ.σ. κύριε υπουργέ το 30% δεν είναι μεγάλο μέρος της πτήσης, είναι μόλις το 1/3) που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός», είπε αρχικά ο Χάρης Θεοχάρης παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

Και συνέχισε: «Δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται (σ.σ. όχι Γιάννης, Γιαννάκης). Όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες, με πτήσεις με ανθρώπους που έρχονται για λόγους προώθησης της χώρας, δίνονται ειδικές άδειες. Ήρθαν άνθρωποι με τέτοιο σκοπό, ήμασταν σε συνεννόηση με την σουηδική πρεσβεία κι έτσι δόθηκε η άδεια».

Στο επίμονο ερώτημα γιατί ήρθαν απευθείας από την Σουηδία και τουρίστες -ασχέτως των δημοσιογράφων και των στελεχών της TUI- ο κ.Θεοχάρης είπε πως δεν υπήρξε καμία παραβίαση και οι τουρίστες μπήκαν στο αεροπλάνο για να… γεμίσει η πτήση!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ