Πνευμονολόγος Κ. Γουργουλιάνης: Να μας ανησυχεί το πόσοι είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς όχι τα νέα κρούσματα

Must Read

Περισσότερη προσοχή πρέπει να δίνουμε στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών και όχι σε αυτόν των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώνονται καθημερινά, συστήνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Ο καθηγητής εξέφρασε τις απόψεις του για την πανδημία ακόμη μια φορά, με μια ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτή τη φορά τοποθετήθηκε με προτάσεις για πιο αξιόπιστη ενημέρωση για την πανδημία εν μέσω καλοκαιριού και διακοπών, λόγω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες με την αύξηση των κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γουργουλιάνης αναφέρει πως είναι πιο σημαντικός ο αριθμός των διασωληνωμένων απ’ ό,τι αυτός των νέων κρουσμάτων, γιατί είναι αξιόπιστος δείκτης βαρύτητας της νόσου και επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας. Παράλληλα, προτείνει στους φορείς που είναι αρμόδιοι για την ενημέρωση του κοινού για την πορεία του ιού να περιλαμβάνουν στις ανακοινώσεις τους μόνο το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο των ελέγχων, γιατί είναι ίσως ο πιο αξιόπιστος δείκτης της πορείας της νόσου σε μια περιοχή.

Φοβικοί πάνσοφοι

Επίσης, θεωρεί πως το κοινό μπορεί να ενημερώνεται για τον Covid-19 από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μηχανές αναζήτησης. Στον αντίποδα βάζει τα τηλεοπτικά κανάλια που προβάλλουν ανθρώπους που ο ίδιος χαρακτηρίζει «φοβικούς πάνσοφους» ή «ολίγον ειδικούς επιστήμονες».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, όσα λένε οι συγκεκριμένοι μπορεί να αυξάνουν την ακροαματικότητα, ωστόσο χάνουν σε αξιοπιστία.

  • Δείτε την ανάρτηση του καθηγητή Γουργουλιάνη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This