Νεκρός στο δωμάτιό του βρέθηκε o 27χρονος που είχε ξυλοκοπηθεί σε επεισόδια στο Βόλο – Η ανακοίνωση του Υπ. Προστασίας (video)

Must Read

Νεκρός βρέθηκε από τη μητέρα του στο δωμάτιό του ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος, ο οποίος πριν από ένα περίπου μήνα είχε ξυλοκοπηθεί σε διαδήλωση στο Βόλο.  

Όπως αναφέρει το myvolos.net, η μητέρα του άτυχου νεαρού προσπάθησε, σοκαρισμένη, να τον επαναφέρει, ειδοποιώντας, ταυτόχρονα, το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη αργά. Στο σημείο έσπευσε και η Αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο ενώ απέκλεισε εγκληματική ενέργεια και ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του.

Αναμενόμενα, η τοπική κοινωνία του Βόλου είναι σοκαρισμένη από την είδηση, η οποία «τρεντάρει» εδώ και λίγες ώρες στα social media, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα ο 27χρονος συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο, όπου και έπεσε θύμα αστυνομικής βίας από αστυνομικούς και άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι και τον τραυμάτισαν σοβαρά, πριν τον προσαγάγουν στο τμήμα. Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή του ξυλοδαρμού του:

Για την περιπέτειά του είχε μιλήσει ο ίδιος ο Βασίλης, με μία μακροσκελή ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook:

«Επειδή πολύς κόσμος ρώτησε, κοινοποίησε, ενδιαφέρθηκε, νομίζω πως οφείλω να ενημερώσω πως πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης.
Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που δεν άφησε άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και το σκοτάδι και να υπενθυμίσω πως οφείλουμε όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην αφήνουμε ποτέ τον διπλανό μας έρμαιο καμίας ανάλογης κατάστασης.
Επίσης, να ευχαριστήσω το ιατρικό προσωπικό που στη συντριπτική του πλειοψηφία καταρχάς με ανέχτηκε και κατά δεύτερον στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κρατώντας θέση ενάντια στη βαναυσότητα του κράτους.
Η τελευταία μου φωτό, λοιπόν, από το νοσοκομείο και η πρώτη μου απ’ το σπίτι…
Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν… 2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου…Όμως… Χαμογέλα, ρε… Τί σου ζητάνε;».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Με όλον αυτόν τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε, πάντως, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει σε σχετική επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.
Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.
Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This