6-8-2020

Εκκένωση οικισμών και πυροσβεστικές ενισχύσεις στη φωτιά στο Λαύριο – Έσπευσε επί τόπου ο Χαρδαλιάς (video)

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο δήμο Λαυρεωτικής. Παρών και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης τεσσάρων οικισμών στην περιοχή.

Ειδικότερα, ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Αγριλέζας, Αγίου Γερασίμου, Καμάριζας και Σουνίου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο δήμο Λαυρεωτικής. Συνολικά επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 19οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ έσπευσε στην περιοχή και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η πυρκαγιά πιθανόν ξέσπασε από βολές σε έκταση των εγκαταστάσεων της -πρώην- Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) ΕΒΟ, στο Λαύριο, κατακαίοντας, αρχικά, χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια.

Άνεμοι 7 μποφόρ

Ωστόσο, η πευκόφυτη έκταση των 3500 τ.μ. όπου βρίσκεται η βιομηχανία, στην περιοχή Καμάριζα (στο ύψος του ναού Αγ. Τριάδας), καθιστά «υπαρκτό τον κίνδυνο εξάπλωσης της, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή», επισημαίνει στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. «Η φορά τους, με κατεύθυνση τον εθνικό δρυμό Σουνίου», προσθέτει ο ίδιος, κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επιχειρεί παρουσία του Αρχηγού της.

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Νωρίτερα, δυνάμεις τη Πυροσβεστικής είχαν ειδοποιηθεί για φωτιά σε ξερά χόρτα κοντά στην οδό Λιοσίων και Αχαρνέων Ιππέων στο Μενίδι. Χρειάστηκαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα για να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο και η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, όπως ενημερώθηκαν και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ