Εκκένωση οικισμών και πυροσβεστικές ενισχύσεις στη φωτιά στο Λαύριο – Έσπευσε επί τόπου ο Χαρδαλιάς (video)

Must Read

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο δήμο Λαυρεωτικής. Παρών και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης τεσσάρων οικισμών στην περιοχή.

Ειδικότερα, ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Αγριλέζας, Αγίου Γερασίμου, Καμάριζας και Σουνίου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο δήμο Λαυρεωτικής. Συνολικά επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 19οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ έσπευσε στην περιοχή και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η πυρκαγιά πιθανόν ξέσπασε από βολές σε έκταση των εγκαταστάσεων της -πρώην- Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) ΕΒΟ, στο Λαύριο, κατακαίοντας, αρχικά, χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια.

Άνεμοι 7 μποφόρ

Ωστόσο, η πευκόφυτη έκταση των 3500 τ.μ. όπου βρίσκεται η βιομηχανία, στην περιοχή Καμάριζα (στο ύψος του ναού Αγ. Τριάδας), καθιστά «υπαρκτό τον κίνδυνο εξάπλωσης της, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή», επισημαίνει στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. «Η φορά τους, με κατεύθυνση τον εθνικό δρυμό Σουνίου», προσθέτει ο ίδιος, κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επιχειρεί παρουσία του Αρχηγού της.

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Νωρίτερα, δυνάμεις τη Πυροσβεστικής είχαν ειδοποιηθεί για φωτιά σε ξερά χόρτα κοντά στην οδό Λιοσίων και Αχαρνέων Ιππέων στο Μενίδι. Χρειάστηκαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα για να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο και η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, όπως ενημερώθηκαν και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This