11-8-2020

ΕΟΔΥ: 35 τα νέα κρούσματα, με τα 13 εξ αυτών να είναι «εισαγόμενα»

Στα 35 έφτασε ο συνολικός απολογισμός του τελευταίου εικοσιτετραώρου, αναφορικά με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα 13 από αυτά να χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα», καθώς επιβεβαιώθηκαν στις διάφορες πύλες εισόδου της χώρας (αεροδρόμια και χερσαίες εισόδους).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3939 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες. Για μια ακόμη ημέρα, εξάλλου, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 14 (78.6% άνδρες).

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα από τα περίπου 3.000 τεστ που έγιναν την Τετάρτη σε Βρετανούς τουρίστες, ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός χεπιδημιολογικού κινδύνου από τους επισκέπτες από τη συγκεκριμένη χώρα.

Χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας

Η αύξηση των κρουσμάτων, πάντως, ήταν αρκετή ώστε να επανέλθει η εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, την οποία και θα κάνει κάθε Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, στην Κηφισίας 37-39, στο Μαρούσι

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εξάλλου, ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού R0 βρίσκεται στο 0,4% αυτή την εβδομάδα, με τον κ. Πέτσα να σημειώνει ότι «η πορεία του ιού στην χώρα δεν φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά από την αύξηση των επαφών».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς
Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ