e-EΦΚΑ: Πληρωμή των εξόδων κηδείας συνταξιούχων, μέσω νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας

Must Read

Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας πληρωμής εξόδων κηδείας, σε περιπτώσεις θανάτου συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ που απεβίωσαν μετά την 1η Ιουλίου 2020.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην εθνική δικτυακή πύλη gov.gr (ενότητα «Οικογένεια» υποενότητα «Απώλεια») και στο δικτυακό τόπο e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr – ενότητα Συνταξιούχοι).

Απευθύνεται τόσο στα γραφεία που έχουν προχωρήσει στην τελετή της ταφής, τα οποία και θα πρέπει να καταχωρίσουν το κόστος και να αναρτήσουν το σχετικό τιμολόγιο, όσο και στους δικαιούχους οι οποίοι μπορούν από τον υπολογιστή τους με απλά βήματα και χωρίς φυσική παρουσία σε κατάστημα του e-ΕΦΚΑ να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Στη συνέχεια, το ποσό που προβλέπεται ως παροχή θα υπολογίζεται αυτόματα και θα καταβάλλεται σε λίγες ημέρες στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει υποδείξει ο αιτών.

Η εφαρμογή της νέας λειτουργίας για τα έξοδα κηδείας οδηγεί σε 100.000 λιγότερες συναλλαγές με τον οργανισμό ετησίως. Η νέα υπηρεσία αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα υλοποίησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του ν.4670/2020 που ολοκληρώνει με επιτυχία η Διοίκηση του e- ΕΦΚΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This