Σκανδαλώδης εξαφάνιση εξοπλισμού και εκρηκτικών από το γερμανικό οπλοστάσιο προκαλεί ανησυχίες

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές Αρχές, καθώς, όπως αποκάλυψε το Σάββατο η «Die Welt», περισσότερα από 100 όπλα και δεκάδες χιλιάδες σφαίρες έχουν εξαφανιστεί από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας!

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, το πρόβλημα είναι τεράστιο, αφού τα τελευταία 10 χρόνια έχουν «κάνει φτερά» από τις αποθήκες οπλισμού του στρατού και της αστυνομίας τουλάχιστον 60.000 σφαίρες. Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι περίπου 48.000 σφαίρες, όπως και τα περισσότερα από 62 κιλά εκρηκτικά που εξαφανίστηκαν από το οπλοστάσιο μιας από τις πιο επίλεκτες ομάδες κομάντος της Γερμανίας, της γνωστής KSK, στην οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιά στοιχεία.

Την ώρα πάντως που το γερμανικό υπουργείο Άμυνας άρχισε έρευνα για το περιστατικό, βουλευτές της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν μύδρους κατά της ηγεσίας του υπουργείου για τον χειρισμό του σκανδάλου. Ο Τομπάιας Πφλούγκερ του αριστερού κόμματος Die Linke τόνισε ότι το ζήτημα πρέπει «να αντιμετωπιστεί με απόλυτη προτεραιότητα», ενώ ο βουλευτής των Πρασίνων Τομπάιας Λίντνερ έκανε λόγο για «απίστευτη επιπολαιότητα» εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This