Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Αλλαγή ονόματος στο Αιγαίο θέλουν οι Τούρκοι επειδή είναι… ελληνική λέξη!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Cihat Yaycı, αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας (Mavi Vatan) της Τουρκίας, το οποίο επεκτείνεται στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τη λέξη «Αιγαίο» που είναι ελληνικής προέλευσης!

Σύμφωνα με την η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Veryansın, πρότεινε το Αιγαίο Πέλαγος να ονομαστεί σε «Θάλασσα των Νήσων» ή «Βόρεια Μεσόγειος» (σ.σ. κατά το Βόρεια Μακεδονία ένα πράγμα)!

Ανέφερε επίσης ότι η περιοχή της Τουρκίας στο Αιγαίο, μία από τις επτά γεωγραφικές περιοχές της χώρας, θα πρέπει να μετονομαστεί σε δυτική Ανατολία.

Το όνομα του Αιγαίου προέρχεται από τον Αιγαία, τον πατέρα του Θησέα, μυθικού βασιλιά και ιδρυτή-ήρωα της Αθήνας.

Ο Yaycı παραιτήθηκε τον Μάιο μετά την απομάκρυνσή του από το βασικό αξίωμα του Ναύαρχου και του αρχηγού του ναυτικού, από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ