Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Επιδημιολόγος Λινού: «Ανέκδοτο η ασπίδα μέχρι το πηγούνι – Απαγορεύεται» (video)

Τη νέα μόδα που παρατηρούμε σε διάφορα καταστήματα εστίασης με τη διάφανη ασπίδα προσώπου, σχολίασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Η αρχή έγινε με τις ασπίδες που καλύπτουν όλο το πρόσωπο ώστε να είναι εφικτή η επικοινωνία υπαλλήλων με τους πελάτες, ενώ λίγο αργότερα λανσαρίστηκε μια νέα ασπίδα η οποία ξεκινά από το πηγούνι για να καταλήξει κάπου στη μύτη, με αμφίβολη αποτελεσματικότητα στην προστασία. 

Μια παρόμοια ασπίδα πηγουνιού χρησιμοποιήσε πρόσφατα ο, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στον Διεθνή Αερολιμένα Ζακύνθου. Πολλά media έσπευσαν να σχολιάσουν την εντυπωσιακή high- tech μάσκα που επέλεξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τη στιγμή που οι παρευρισκόμενοι φορούσαν υφασμάτινες. 

Η επιδημιολόγος κα. Λινού τοποθετήθηκε για τη χρήση αυτών των μασκών κάνοντας λόγο για «ανέκδοτο» ενώ τόνισε ότι απαγορεύεται να τις χρησιμοποιούμε καθώς δεν προσφέρουν καμία προστασία.

«Δεν προστατεύει και δεν προστατεύει και τους άλλους. Η ασπίδα προσώπου απαγορεύεται. Η ασπίδα προσώπου που ξεκινάει κάτω από τη πηγούνι και φτάνει μέχρι τη μύτη αλλά δεν την καλύπτει, είναι ανέκδοτο πλέον!» , τόνισε η κα. Λινού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ