Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Κακοτεχνίες και νομικά κωλύματα έχουν στερήσει από τη Θεσσαλονίκη τα δεκάδες σιντριβάνια της

«Στέρεψαν» τα σιντριβάνια στις αναπλασθείσες πλατείες Χρηματιστηρίου και Εμπορίου στο ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλουν καταστηματάρχες της περιοχής.

Τα σιντριβάνια-πίδακες τόσο στην οδό Συγγρού, όσο και στην πλατεία Χρηματιστηρίου δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια. Μάλιστα, όποτε αυτά λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια, περιστασιακά για κάποιες ώρες, παρατηρήθηκε το φαινόμενο τα νερά να καταλήγουν στον δρόμο, λόγω κακοτεχνίας στην κλίση του πλακόστρωτου επί της πλατείας!

Παράλληλα βέβαια, κάποια καταστήματα πλημμυρίζουν, λόγω κακοτεχνιών, όταν παρατηρείται καταιγίδα.

Κατά την άποψη των καταστηματαρχών της περιοχής «το σχεδιαστικό πρόβλημα είναι το πρώτο. Έγινε κατά τέτοιο τρόπο που στην ουσία δεν απαγορεύει τη διέλευση δικύκλων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση των σιντριβανιών που καταστρέφονται από τις διελεύσεις, όπως τα σπασμένα επιδαπέδια προβολάκια και της όλης κατασκευής και φυσικά είναι πολύ επίπονη και επίμοχθη η συντήρησή τους».

Το σιντριβάνι στην πλατεία Χρηματιστηρίου λειτουργούσε το 2016, αλλά από τότε δεν ξαναλειτούργησε, ενώ χωρίς ίχνος νερού παραμένουν και τα δεκάδες σιντριβάνια που είναι εγκατεστημένα γενικώς στο δήμο Θεσσαλονίκης, παραδέχεται ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης.

Ελπίδες

Μέσα σε δύο μήνες, το πολύ, θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, η οποία πλέον βρίσκεται καθ’ οδόν προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη έγκριση, ισχυρίζεται ο ίδιος και υπενθυμίζει ότι οι όροι του εν λόγω διαγωνισμού ορίστηκαν το 2018, επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη, αλλά δεν τελεσφόρησε διότι ήταν δύο χρόνια στα δικαστήρια και το έλυσαν τώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ