Κακοτεχνίες και νομικά κωλύματα έχουν στερήσει από τη Θεσσαλονίκη τα δεκάδες σιντριβάνια της

Must Read

«Στέρεψαν» τα σιντριβάνια στις αναπλασθείσες πλατείες Χρηματιστηρίου και Εμπορίου στο ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλουν καταστηματάρχες της περιοχής.

Τα σιντριβάνια-πίδακες τόσο στην οδό Συγγρού, όσο και στην πλατεία Χρηματιστηρίου δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια. Μάλιστα, όποτε αυτά λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια, περιστασιακά για κάποιες ώρες, παρατηρήθηκε το φαινόμενο τα νερά να καταλήγουν στον δρόμο, λόγω κακοτεχνίας στην κλίση του πλακόστρωτου επί της πλατείας!

Παράλληλα βέβαια, κάποια καταστήματα πλημμυρίζουν, λόγω κακοτεχνιών, όταν παρατηρείται καταιγίδα.

Κατά την άποψη των καταστηματαρχών της περιοχής «το σχεδιαστικό πρόβλημα είναι το πρώτο. Έγινε κατά τέτοιο τρόπο που στην ουσία δεν απαγορεύει τη διέλευση δικύκλων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση των σιντριβανιών που καταστρέφονται από τις διελεύσεις, όπως τα σπασμένα επιδαπέδια προβολάκια και της όλης κατασκευής και φυσικά είναι πολύ επίπονη και επίμοχθη η συντήρησή τους».

Το σιντριβάνι στην πλατεία Χρηματιστηρίου λειτουργούσε το 2016, αλλά από τότε δεν ξαναλειτούργησε, ενώ χωρίς ίχνος νερού παραμένουν και τα δεκάδες σιντριβάνια που είναι εγκατεστημένα γενικώς στο δήμο Θεσσαλονίκης, παραδέχεται ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης.

Ελπίδες

Μέσα σε δύο μήνες, το πολύ, θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, η οποία πλέον βρίσκεται καθ’ οδόν προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη έγκριση, ισχυρίζεται ο ίδιος και υπενθυμίζει ότι οι όροι του εν λόγω διαγωνισμού ορίστηκαν το 2018, επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη, αλλά δεν τελεσφόρησε διότι ήταν δύο χρόνια στα δικαστήρια και το έλυσαν τώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This