Συναγερμό στα νοσοκομεία προκάλεσε ο θάνατος με περίεργα συμπτώματα 17χρονης

Διαψεύδει ο διοικητής του νοσοκομείου

Must Read

Μηνιγγίτιδα ή ακόμα και έμπολα εικάζεται πως είχε η 17χρονη Ιταλίδα, που άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία της πνοή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Η νεαρή κοπέλα είχε μεταφερθεί νωρίτερα, εκτάκτως, από τη Νάξο στην Αθήνα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, λόγω υψηλού πυρετού και αιμορραγικών συμπτωμάτων.

Η πρώτη διάγνωση στο νησί έκανε λόγο για μηνιγγίτιδα, όμως εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο προσβολής από τον ιό Έμπολα. Η κατάσταση θα ξεδιαλύνει αύριο, οπότε και θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Στο μεταξύ, εξαιτίας του περιστατικού έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες όλης της Ελλάδας. Το προσωπικό των δύο νοσοκομείων από τα οποία πέρασε η νεαρή λαμβάνει ήδη προληπτική αγωγή, πράγμα που καθιστά σαφές το πόσο έντονη είναι η ανησυχία.

Ωστόσο, οι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ο διοικητής του νοσοκομείου, Ευθύμιος Γεωργόπουλος, διαψεύδουν την εκδοχή του Έμπολα και συστήνουν ψυχραιμία μέχρι να βγουν τα τελικά αποτελέσματα. «Η μόνη διάγνωση που υπάρχει είναι ότι δεν πρόκειται για Έμπολα», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας και πρόσθεσε: «Η αιτία του θανάτου είναι υπό διερεύνηση υπό την ευθύνη του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Το Υπουργείο

Με αφορμή ανυπόστατα δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικό Έμπολα που κατέληξε σε κρατικό νοσοκομείο της Αττικής, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διευκρινίζει ότι:
Πρόκειται για περιστατικό που αφορά γυναίκα αλλοδαπής εθνικότητας με κλινική εικόνα σηπτικού σοκ η οποία και κατέληξε. Το επιδημιολογικό ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν είναι συμβατό με τη νόσο Έμπολα.
Ο εργαστηριακός έλεγχος είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This