Κυριακή 20/6/2021

Πράσινο Ταμείο: Χρηματοδότηση ύψους 2,12 εκατ. στο Δήμο Αθηναίων για έργα σε Εθνικό Κήπο-Φιλοπάππου

Το ποσό των 2,12 εκατομμυρίων ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Αθηναίων, ως χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, με σκοπό την αποκατάσταση και ανάδειξη του Εθνικού Κήπου και του Λόφου του Φιλοπάππου, ιστορικά τοπόσημα της Αθήνας, τα οποία επισκέπτονται ετησίως εκατομμύρια Έλληνες και ξένοι.

Η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Αθηναίων έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, επομένως τα εν λόγω έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο Οκτώβριο και να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Óôéãìéüôõðá áðï ôïí Åèíéêü ÊÞðï. ÐÝìðôç 12 Óåðôåìâñßïõ 2019. (Eurokinissi/ ¸öç ÓêÜæá)

Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται η μελέτη αποτύπωσης του Πεισιστράτειου Υδραγωγείου, η γεωχωρική αποτύπωση του Λόφου Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου, το έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομών στο Λόφο Φιλοπάππου, ο καθαρισμούς ρείθρων και μονοπατιών-μονοπάτια Πικιώνη, φυτεύσεις, στήριξη επισφαλών τμημάτων και ανακατασκευή παιδικών χαρών στον Εθνικό Κήπο καθώς και εκσυγχρονισμό των θερμοκηπίων του.

«Η ένταξή στο Πράσινο Ταμείο, είναι η αφετηρία μίας νέας διαδρομής, στον μαραθώνιο της Αθήνας για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου. Για την αναβίωση εμβληματικών περιοχών της πόλης και ολόκληρης της χώρας. Για εμάς, στον Δήμο των Αθηναίων, αυτή είναι μία σημαντική στιγμή γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη και έργα, επιστρέφοντας στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, τον ελεύθερο χώρο που δικαιούνται, αναβαθμισμένο, ανανεωμένο και αξιοπρεπή. Η δουλειά που ξεκινά στο λόφο Φιλοπάππου και στον Εθνικό Κήπο, είναι μέρος των έργων που επαναπροσδιορίζουν την Αθήνα ως προορισμό. Είναι έργα που αξίζουν σε όλους όσοι περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια να αλλάξει η πόλη τους, η πόλη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ