Πράσινο Ταμείο: Χρηματοδότηση ύψους 2,12 εκατ. στο Δήμο Αθηναίων για έργα σε Εθνικό Κήπο-Φιλοπάππου

Must Read

Το ποσό των 2,12 εκατομμυρίων ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Αθηναίων, ως χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, με σκοπό την αποκατάσταση και ανάδειξη του Εθνικού Κήπου και του Λόφου του Φιλοπάππου, ιστορικά τοπόσημα της Αθήνας, τα οποία επισκέπτονται ετησίως εκατομμύρια Έλληνες και ξένοι.

Η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Αθηναίων έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, επομένως τα εν λόγω έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο Οκτώβριο και να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Óôéãìéüôõðá áðï ôïí Åèíéêü ÊÞðï. ÐÝìðôç 12 Óåðôåìâñßïõ 2019. (Eurokinissi/ ¸öç ÓêÜæá)

Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται η μελέτη αποτύπωσης του Πεισιστράτειου Υδραγωγείου, η γεωχωρική αποτύπωση του Λόφου Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου, το έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομών στο Λόφο Φιλοπάππου, ο καθαρισμούς ρείθρων και μονοπατιών-μονοπάτια Πικιώνη, φυτεύσεις, στήριξη επισφαλών τμημάτων και ανακατασκευή παιδικών χαρών στον Εθνικό Κήπο καθώς και εκσυγχρονισμό των θερμοκηπίων του.

«Η ένταξή στο Πράσινο Ταμείο, είναι η αφετηρία μίας νέας διαδρομής, στον μαραθώνιο της Αθήνας για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου. Για την αναβίωση εμβληματικών περιοχών της πόλης και ολόκληρης της χώρας. Για εμάς, στον Δήμο των Αθηναίων, αυτή είναι μία σημαντική στιγμή γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη και έργα, επιστρέφοντας στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, τον ελεύθερο χώρο που δικαιούνται, αναβαθμισμένο, ανανεωμένο και αξιοπρεπή. Η δουλειά που ξεκινά στο λόφο Φιλοπάππου και στον Εθνικό Κήπο, είναι μέρος των έργων που επαναπροσδιορίζουν την Αθήνα ως προορισμό. Είναι έργα που αξίζουν σε όλους όσοι περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια να αλλάξει η πόλη τους, η πόλη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This