Κυριακή 20/6/2021

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογο Καβάλας: «Η πόλη κινδυνεύει με lockdown»!

Την ίδια ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ολοένα και αυξάνονται, οι υγειονομικές και διοικητικές αρχές της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Με το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown να είναι υπαρκτό, το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας συνεδρίασε εκτάκτως και με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για την αποφυγή της διασποράς.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κωρονοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου-Πούγγουρα, η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορωνοϊού στην περιοχή της Καβάλας και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Από τη δική μας μεριά θα συστήναμε επιπλέον προς όλους τους διοργανωτές διαφόρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καβάλα, είτε πρόκειται για το δήμο, είτε για ιδιώτες, να σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναβολή τους καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες και λοιπές μουσικές εκδηλώσεις, με αυξημένη συνάθροιση του κόσμου αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, οι δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Διαγνωστικά Κέντρα, Ιδιωτικά Ιατρεία) καλούνται να τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς κανένα περιθώριο χαλάρωσης, που ίσως επέφερε η πρώτης επιτυχής αντιμετώπισης της επέλασης του κορωνοϊού στην Καβάλα. «Συμπεριφορές επιπόλαιες ή απαξιωτικές στη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας είναι καταδικαστέες».

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, και απόλυτη συναίσθηση της διαφαινόμενης αρνητικής τροπής της πανδημίας στην ΠΕ Καβάλας με αρκετά σε καθημερινή βάση επιβεβαιωμένα κρούσματα καλούμε τους συμπολίτες μας να τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής προστασίας χωρίς χαλάρωση, χωρίς απαξίωση και έχοντας πάντα στην κορυφή της σκέψης τους ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Αν υποτιμήσουμε σε αυτή τη φάση τον κορωνοϊό αυτός θα μας τιμωρήσει ανελέητα» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΚ απευθύνει έκκληση και προς τους πιστούς, οι οποίοι καλούνται να φορούν μάσκες πριν την είσοδό τους στους ναούς, αλλά και κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής λατρείας.

Όσον αφορά στις λαϊκές αγορές, ο ΙΣΚ προτρέπει τους πολίτες να φορούν μάσκα, παρά το γεγονός ότι είναι ανοιχτοί οι χώροι, γιατί επικρατεί συνωστισμός και κατ’επέκταση κίνδυνος διασποράς. 

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, απευθύνει έκκληση προς τους νέους, ώστε να επιδείξουν την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα, (όπως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος) προστατεύοντας όχι μόνο τους εαυτούς, αλλά και τους γονείς και τις γιαγιάδες και παππούδες τους και «να μην ξεχνούν ότι κανείς δεν είναι άτρωτος».

Τέλος, ο ΙΣΚ απευθυνόμενος προς όλους τους πολίτες, τονίζει τη σημασία που έχει να εμπιστευόμαστε τις επιστημονικές απόψεις που αφορούν στον ιό και να μην επηρεάζεται η κρίση από «συνωμοσιολόγους που δεν κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ