Καταδικασθέντες για εγκλήματα τρομοκρατίας δεν θα μεταφέρονται σε αγροτικές φυλακές – «Χειρόφρενο» και στις άδειες

Must Read

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θα κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπει την απαγόρευση μεταγωγών σε Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης και στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ), σε καταδικασθέντες για εγκλήματα τρομοκρατίας, ή άλλους βαρυποινίτες.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής έδωσε έγκριση για το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θέτει αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη μεταγωγή καταδίκων κρατούμενων. Θυμίζουμε ότι ηχηρό παράδειγμα μεταφοράς τρομοκράτη σε αγροτική φυλακή, είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος τον Αύγουστο του 2018 μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου.

Στο σχετικό νομοσχέδιο υπάρχει ακόμη και αλλαγή της διαδικασίας εισαγωγής κρατουμένων σε Θεραπευτικά Καταστήματα Κράτησης, ή νοσηλευτικά ιδρύματα, αφού πλέον αυτό θα γίνεται μόνο με εντολή του διευθυντή της οικείας θεραπευτικής, ή ψυχιατρικής μονάδας σε ειδικό θεραπευτικό Κατάστημα Κράτησης.

Ένα άλλο «αγκάθι» μέχρι τώρα ήταν και οι άδειες των κρατουμένων, με φαινόμενα… εξαφάνισης να συναντώνται πολύ συχνά. Και για του λόγου το αληθές, από το 2015 έως το 2019, μόνο από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, 63 κρατούμενοι δεν επέστρεψαν από τακτική άδεια, ενώ το ίδιο διάστημα στις αγροτικές φυλακές Αγιάς Χανίων, 13 αδειούχοι κρατούμενοι παραβίασαν τους όρους κράτησής τους.

Με τις νέες διατάξεις τώρα, εισάγονται αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών στους κρατούμενους: «Βάζουμε φρένο στην κατάχρηση του συστήματος αδειών και πατάμε γκάζι στην κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισθέντων», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής επανένταξης που τόνισε ο κ.Χρυσοχοϊδης, παρουσιάστηκε και το δίκτυο «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» σε διάφορες πόλεις, που έχει ως στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου υποστηρικτικού πλέγματος με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, για την κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This