Κυριακή 20/6/2021

Ο Τ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε έργα στα Χανιά ύψους 19,5 εκατ. ευρώ

Στα Χανιά βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενόψει της παρουσίασης, την Δευτέρα, στο Ηράκλειο, του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε έργα στα Χανιά προϋπολογισμού 19,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν αφενός στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών των Χανίων και αφετέρου στη στήριξη του τουρισμού της Κρήτης.

Μετά το αίτημα του Δημάρχου, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε από το Δημαρχείο των Χανίων την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, την οποία με τη σειρά του ο κ. Σημανδηράκης χαρακτήρισε «σημαντικό εργαλείο για τη σωστή λειτουργία μιας ορθά δομημένης κοινωνίας».

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε αποδεκτό το αίτημα Αυτοδιοικητικών και σύντομα αναμένεται να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου οι Δήμαρχοι να μπορούν να μετέχουν στις ΔΕΥΑ ως απλά μέλη και όχι κατ’ ανάγκη ως πρόεδροι. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ.

Μετά από τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με το προεδρείο της ΝΟΔΕ και τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Μαρκουλάκη, ενώ στη συνέχεια,  επισκέφθηκε το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη, το οποίο δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει η ΕΕΤΑΑ, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που θα υπογράψει με το μουσείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ