Το άυλο παραπεμπτικό ιατρικών εξετάσεων μπαίνει στην καθημερινότητα χιλιάδων γονέων

Must Read

Φρένο στην ταλαιπωρία βάζει το άυλο παραπεμπτικό ιατρικών εξετάσεων, με την κυβέρνηση να επεκτείνει τη δυνατότητα που μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για τις συνταγογραφήσεις. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να δώσει τέλος σε μια ακόμη μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή/και ψυχοθεραπεία. Αυτό, διότι, η ισχύουσα διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και επίπονη.

Γονείς που τα παιδιά τους κάνουν εργοθεραπείες, λογοθεραπείες ή/και ψυχοθεραπείες, ίσως και 4 φορές την εβδομάδα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μητρώο συμβεβλημένων εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών και ψυχοθεραπευτών του ΕΟΠΥΥ, υποχρεώνονται να στέκονται στις ίδιες ουρές, αρκετές φορές και πάνω από 5 ώρες, με τα ίδια απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να αποζημιώνονται. Σημειώνεται ότι με έτος αναφοράς το 2019 για την ειδική αγωγή υποβλήθηκαν 330.000 χιλιάδες ατομικά αιτήματα σε 61 περιφερειακές διευθύνσεις στην επικράτεια. Εκτιμάται δε ότι 35.000 οικογένειες σε μηνιαία βάση είναι υποχρεωμένες να διεκπεραιώνουν την παραπάνω εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

Με την ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών μέσω της σχετικής πλατφόρμας, μπαίνει τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών των οποίων τα παιδιά υποβάλλονται τακτικά σε τέτοιες θεραπείες και κατ’ επέκταση αναγκάζονται οι γονείς και κηδεμόνες να περιμένουν σε ουρές.

Πλήρης ψηφιοποίηση

Σε πρώτη φάση η διαδικασία ψηφιοποιείται πλήρως: Οι γονείς θα ανεβάζουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις αποζημιώσεις εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχοθεραπείας στην ψηφιακή πύλη gov.gr με τελικό στόχο οι διαδικασίες υποβολής ατομικών αιτημάτων να απλουστευτούν και να ψηφιοποιηθούν πλήρως, απαλλάσσοντας τους πολίτες από την υποχρέωση ανάρτησης εγγράφων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε την Τρίτη 04/08 για τη νέα εφαρμογή και για τα άυλα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων, προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This