Μπίζνες με «αόρατους» καντηλανάφτες και κλέφτες «φαντάσματα» ταράζουν το Νέο Κοιμητήριο Λάρισας

Must Read

Κλοπές σε τάφους και «αόρατοι» καντηλανάφτες, είναι θέματα που καταγγέλλουν οι πολίτες καθημερινά και ανησυχούν τους εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων στο Κοιμητήριο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, αντικείμενα από τους τάφους, όπως μπουκάλια με λάδια, καντήλια, γλάστρες, εξαφανίζονται συνεχώς με τους δράστες να δρουν ανενόχλητοι, ενώ πολλοί πολίτες αναλαμβάνουν ρόλους «ντετέκτιβ», με σκοπό να «τσακώσουν» τους κλέφτες. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ελευθερίας, συχνό φαινόμενο είναι οι διαπληκτισμοί μεταξύ πολιτών, που εντοπίζουν τα αντικείμενα από τάφους συγγενών τους σε άλλους τάφους.

Ο προϊστάμενος του Νέου Κοιμητηρίου Λάρισας Θωμάς Χούρλιας, αναφέρει για το περιστατικό: «τα συνήθη αντικείμενα κλοπών από τους τάφους είναι μπουκάλια με λάδια, καντήλια, γλάστρες, πλαστικά λουλούδια… αλλά και κάθε φορητό οι οποίες γίνονται στις ώρες λειτουργίας του Κοιμητηρίου (7 το πρωί με 8.30 το βράδυ). […] «Λόγω της μεγάλης έκτασής του νεκροταφείου, με 6.500 τάφους, είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι δράστες, ενώ για τη φύλαξή του, θα χρειάζονταν τουλάχιστον πενήντα άτομα για να καλύψουν τον χώρο».

«Aόρατοι» καντηλανάφτες

Πέρα από τις κλοπές, όμως, μία «αόρατη» επιχει­ρηματική δραστηριότητα με αντικείμενο το άναμμα καντηλιών φαίνεται να «γεμίζει» τις τσέπες των δραστών.

Από τους 6.500 τάφους, ο Δήμος Λαρισαίων, ο οποίος προσφέρει την  αντίστοιχη υπηρεσία, έχει αναλάβει το άναμμα των καντηλιών μόνο για περίπου 100, καθώς φαίνεται πως οι δράστες έχουν αντικαταστήσει τους αρμόδιους καντηλανάφτες, και ανάβουν καθημερινά τα καντήλια των τάφων με αντίστοιχο κόστος.

Ο κ. Χούρλιας ανέφερε στην εφημερίδα: «Μία από τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος Λαρισαίων στο νεκροταφείο, είναι να αναλάβει το καθημερινό άναμμα καντηλιών σε τάφους. Όποιοι πολίτες επιθυμούν αυτή την υπηρεσία, απευθύνονται στους αρμόδιους που βρίσκονται στο κοιμητήριο. Το κόστος ανέρχεται στα 18 ευρώ τον μήνα. […] Υπάρχουν περίπου δεκαπέντε άτομα που δραστηριοποιούνται παράνομα στο νεκροταφείο. Πλησιάζουν τους συγγενείς των πεθαμένων και τους προτείνουν να ανάβουν καθημερινά τα καντήλια των τάφων με κάποιο κόστος.»

Η μεγάλη έκταση του κοιμητηρίου, αλλά και οι ικανότητες των δραστών, «υποβοηθούν» την «επιχείρηση-φάντασμα», η οποία φαίνεται ιδιαίτερα επικερδής και με μεγάλο ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This