Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Μπίζνες με «αόρατους» καντηλανάφτες και κλέφτες «φαντάσματα» ταράζουν το Νέο Κοιμητήριο Λάρισας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Κλοπές σε τάφους και «αόρατοι» καντηλανάφτες, είναι θέματα που καταγγέλλουν οι πολίτες καθημερινά και ανησυχούν τους εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων στο Κοιμητήριο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, αντικείμενα από τους τάφους, όπως μπουκάλια με λάδια, καντήλια, γλάστρες, εξαφανίζονται συνεχώς με τους δράστες να δρουν ανενόχλητοι, ενώ πολλοί πολίτες αναλαμβάνουν ρόλους «ντετέκτιβ», με σκοπό να «τσακώσουν» τους κλέφτες. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ελευθερίας, συχνό φαινόμενο είναι οι διαπληκτισμοί μεταξύ πολιτών, που εντοπίζουν τα αντικείμενα από τάφους συγγενών τους σε άλλους τάφους.

Ο προϊστάμενος του Νέου Κοιμητηρίου Λάρισας Θωμάς Χούρλιας, αναφέρει για το περιστατικό: «τα συνήθη αντικείμενα κλοπών από τους τάφους είναι μπουκάλια με λάδια, καντήλια, γλάστρες, πλαστικά λουλούδια… αλλά και κάθε φορητό οι οποίες γίνονται στις ώρες λειτουργίας του Κοιμητηρίου (7 το πρωί με 8.30 το βράδυ). […] «Λόγω της μεγάλης έκτασής του νεκροταφείου, με 6.500 τάφους, είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι δράστες, ενώ για τη φύλαξή του, θα χρειάζονταν τουλάχιστον πενήντα άτομα για να καλύψουν τον χώρο».

«Aόρατοι» καντηλανάφτες

Πέρα από τις κλοπές, όμως, μία «αόρατη» επιχει­ρηματική δραστηριότητα με αντικείμενο το άναμμα καντηλιών φαίνεται να «γεμίζει» τις τσέπες των δραστών.

Από τους 6.500 τάφους, ο Δήμος Λαρισαίων, ο οποίος προσφέρει την  αντίστοιχη υπηρεσία, έχει αναλάβει το άναμμα των καντηλιών μόνο για περίπου 100, καθώς φαίνεται πως οι δράστες έχουν αντικαταστήσει τους αρμόδιους καντηλανάφτες, και ανάβουν καθημερινά τα καντήλια των τάφων με αντίστοιχο κόστος.

Ο κ. Χούρλιας ανέφερε στην εφημερίδα: «Μία από τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος Λαρισαίων στο νεκροταφείο, είναι να αναλάβει το καθημερινό άναμμα καντηλιών σε τάφους. Όποιοι πολίτες επιθυμούν αυτή την υπηρεσία, απευθύνονται στους αρμόδιους που βρίσκονται στο κοιμητήριο. Το κόστος ανέρχεται στα 18 ευρώ τον μήνα. […] Υπάρχουν περίπου δεκαπέντε άτομα που δραστηριοποιούνται παράνομα στο νεκροταφείο. Πλησιάζουν τους συγγενείς των πεθαμένων και τους προτείνουν να ανάβουν καθημερινά τα καντήλια των τάφων με κάποιο κόστος.»

Η μεγάλη έκταση του κοιμητηρίου, αλλά και οι ικανότητες των δραστών, «υποβοηθούν» την «επιχείρηση-φάντασμα», η οποία φαίνεται ιδιαίτερα επικερδής και με μεγάλο ανταγωνισμό.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ