Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

«Πρωτιά» για τα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων στην προτίμηση των κρατουμένων

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τον ετήσιο απολογισμό (2019-2020) του προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων των κρατουμένων έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, για μια συνολική δράση η οποία πραγματοποιείται σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Τα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση και αμεσότερα αποτελέσματα, συμπεραίνει η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής στον απολογισμό της, τόσο κατά την διάρκεια της κράτησης, όσο και μετά, στην προσπάθεια επανένταξης στις τοπικές κοινωνίες.

Οι δράσεις, όπως έχει πει και η Γενική Γραμμαέας Σοφία Νικολάου, αφορούν σε προγράμματα:

βελτίωσης υπηρεσιών υγείας στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, εκπαίδευσης κρατουμένων, επιμορφωτικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δράσεων, ψυχοκοινωνικής ευμάρειας, μετασωφρονιστικής μέριμνας και κοινωνικής επανένταξης κρατουμένων, ψυχοκοινωνικής ευμάρειας σωφρονιστικών υπαλλήλων και εκπαίδευσης σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Το σύνολο των δράσεων, όπως το παρουσίασε η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής:

Εκπαιδευτικά προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων των κρατουμένων

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ