Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Δουλειές με «φούντες» αναμένονται για τους διαμεσολαβητές λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού στις τελετές

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η κυβερνητική απόφαση για ανώτατο αριθμό προσκεκλημένων (από 3-15 Αυγούστου) σε τελετές, όπως γάμοι (και δεξιώσεις), βαπτίσεις (και δεξιώσεις), κηδείες, καθώς και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα εκατό (100) άτομα, έχει προκαλέσει αναστάτωση, ως προς το τι θα γίνει με το οικονομικό σκέλος και τα συμφέροντα των πολιτών.

Οι άνθρωποι που χρειάστηκε, ή χρειάζεται, να ακυρώσουν τελετή, ή να αλλάξουν αριθμό προσκεκλημένων, έχοντας δώσει προκαταβολές στις σχετικές επιχειρήσεις και δεν μπορέσουν να συνεννοηθούν με την συγκεκριμένη επιχείρηση, πρέπει προφανώς με κάποιο τρόπο να βρουν το δίκιο τους, μιας και δεν είναι με δική τους υπαιτιότητα η αλλαγή.

Κι εκεί έρχεται το Υπουργείο Ανάπτυξης και τους δίνει τη δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού, με προσφυγή στους φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (φορείς ΕΕΔ)., τους λεγόμενους «διαμεσολαβητές».

Μια άλλη επιλογή για τους θιγόμενους πολίτες, είναι η υποβολή της καταγγελίας τους στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή μαζί με το σχετικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει με την επιχείρηση, ενώ υπάρχει και η τηλεφωνική γραμμή 1520.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ