Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ψεκασμοί στο Δήμο Θέρμης για να γλιτώσουν οι κάτοικοι από την επέλαση των κουνουπιών

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τα κουνούπια κάνουν… πάρτι στη Θέρμη, γι’ αυτό κι ο δήμος αποφάσισε να γίνουν νέοι ψεκασμοί από την προσεχή Δευτέρα, 10 Αυγούστου, μετά, μάλιστα, και τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Ειδικά συνεργεία θα μεταβούν στους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Βασιλικά, Κάτω Σχολάρι και Περιστερά της Θέρμης με σκοπό να ελέγξουν τις χαρτογραφημένες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών που βρίσκονται σε αυλές σπιτιών.

Οι ψεκασμοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, γίνονται αποκλειστικά σε στάσιμα νερά και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για ανθρώπους, κατοικίδια ή άλλους έμβιους οργανισμούς.

Το εν λόγω πρόγραμμα κρίνεται αναγκαίο, καθώς εκείνο της Περιφέρειας δεν περιλαμβάνει ψεκασμούς εντός των οικισμών.

Για προνυμφοκτονία χρησιμοποιείται το εγκεκριμένο σκεύασμα με δραστική ουσία Diflubenzuron και εμπορική ονομασία Dudim 15SC και Dudim 2DT, αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα ενημερώνονται οι κάτοικοι για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποφεύγεται η δημιουργία εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ