19-9-2020

Καθηγητές Λυκείου στέλνουν στη… δικαιοσύνη την Υφ. Παιδείας για την κατάργηση των μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών

Την ακύρωση της απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη για το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων των Λυκείων, στο οποίο ουσιαστικά καταργούνται τα μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών, ζητούν από την Διοικητική Δικαιοσύνη, 50  διορισμένοι σε Λύκεια εκπαιδευτικοί (του κλάδου των Κοινωνικών Επιστημών).

Οι εκπαιδευτικοί  τονίζουν ότι με την σημαντική μείωση στις ώρες των συγκεκριμένων μαθημάτων, αλλά και την κατάργηση άλλων, δεν καλλιεργείται δημοκρατική – πολιτική συνείδηση στους μαθητές, καθώς το σχολείο δεν μπορεί να επιτύχει τη διαμόρφωση ελεύθερων και υπεύθυνων, ενεργών πολιτών, όπως έχει συνταγματική υποχρέωση.

Οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα έχουν ως εξής:

Α’ τάξη Λυκείου: Μειώνονται οι εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία (Οικονομία, Πολιτικοί Θεσμοί και Αρχές Δικαίου και Κοινωνιολογίας)» από 3 σε 2

Β’ τάξη Λυκείου: Καταργούνται από τη γενική παιδεία το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» και από την ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών το μάθημα «Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών (Κοινωνιολογία, Οικονομική Επιστήμη και Πολιτική Επιστήμη, στο εξής Β.Α.Κ.Ε.)

Γ’ τάξη Λυκείου: καταργείται από την ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών το μάθημα «Κοινωνιολογία» (μεταβατικά, η κατάργηση του εν λόγω μαθήματος θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2021 – 2022).

Μάλιστα, μέσω του δικηγόρου τους Φώτη Χατζηφώτη, ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ