Εφιαλτική πρόβλεψη Εξαδάκτυλου: «Μπορεί να φτάσουμε σε 600 κρούσματα ημερησίως»

Must Read

Για κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων, που μπορεί να φτάσουν έως και τα 600 την ημέρα σε περίπτωση που δεν τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, έκανε χθες λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Για εμάς τους επιστήμονες συναγερμός έχει σημάνει εδώ και εβδομάδες, τουλάχιστον από τις 10 Ιουλίου. Σε αναντιστοιχία με τους αριθμούς που βλέπαμε τότε, που ήταν γύρω στα 35-40 κρούσματα την ημέρα, αλλά και τη γενικότερη διάθεση που επικρατούσε. Πρέπει να δράσουμε άμεσα όλοι μαζί με συνέπεια και συνέχεια για να δούμε έπειτα από μερικές εβδομάδες, όχι δύο και τρεις αλλά περισσότερες, τα νούμερα να κάμπτονται. Μπορεί να δούμε μέχρι και 600 κρούσματα την ημέρα ή και περισσότερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οπως είπε, αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα βαριά περιστατικά, με τον αριθμό των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να είναι πλέον διψήφιος. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισήμανε στη συνέχεια για ακόμα μία φορά τη σημασία της χρήσης μάσκας, της αποφυγής των συναθροίσεων, της τήρησης αποστάσεων και της σχολαστικής υγιεινής των χεριών.

Οι συναθροίσεις

Ερωτηθείς για την επικινδυνότητα εκδηλώσεων, όπως οι γάμοι στους οποίους τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε μετάδοση του ιού, ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε επικίνδυνες όλες τις συναθροίσεις και σύστησε τους πολίτες να τις αποφεύγουν ή να φορούν οπωσδήποτε τη μάσκα τους.

Οσο για το άνοιγμα των σχολείων, που ήδη έχει αρχίσει να ανησυχεί γονείς και εκπαιδευτικούς, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι, όπως τον Μάιο, έτσι και τώρα οι μαθητές θα τηρήσουν τα μέτρα. «Τα παιδιά έδειξαν ότι προσαρμόζονται καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Τηρούν τα μέτρα, τα βλέπουν ως παιχνίδι και τα ακολουθούν. Ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί τότε, θα δούμε με ποιον τρόπο θα υποδεχθούν ξανά τους μαθητές τα σχολεία, τα οποία πρέπει να ανοίξουν» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This