Εκτοξεύεται ο κορωνοϊός! 204 νέα κρούσματα – Στο «κόκκινο» η Αττική

Must Read

Η διασπορά του κορωνοϊού βγαίνει εκτός ελέγχου με με την αύξηση κρουσμάτων να αποτελεί εφιαλτικό σενάριο για τις συνέπειες της επόμενης ημέρας.

Ο ΕΟΔΥ στην ημερήσια καταγραφή του, ανακοίνωσε  204 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Την Πέμπτη, μέσα σε λίγες ώρες, 5 άνθρωποι μας έχασαν τη μάχη με τον Covid-19, εκ των οποίων δύο ηλικιωμένες που βρέθηκαν θετικές στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 6381.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 204 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6381, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1557 (24.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3110 (48.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 221 θανάτους συνολικά στη χώρα. 75 (33.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»

Τα μεγάλα αστικά κέντρα εξακολουθούν να έχουν τα περισσότερα κρούσματα, με την Αττική να παραμένει πρώτη τις τελευταίες ημέρες στη λίστα με την γεωγραφική κατανομή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

-12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

-11 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

-64 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής

-37 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή σε Οίκο Φροντίδας Ηλικιωμένων)

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσου

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου.

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορίνθου

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

– 12 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση

Αυξάνονται τα νοσοκομεία αναφοράς

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, ότι αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά με κορωνοϊό.

• Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα νοσηλεύονται στα 14 Νοσοκομεία Αναφοράς (προστέθηκε το ΓΝΘ «Παπανικολάου») αλλά και σε επιπλέον νοσοκομεία που θα οριστούν σε κάθε ΥΠΕ ως «Νοσοκομεία- COVID».

• Τα ύποπτα κρούσματα θα νοσηλεύονται σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν κλίνες COVID-19 και τα οποία θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

• Όταν ένας ασθενής επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από το νέο κορωνοϊό, θα μεταφέρεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του αποτελέσματος είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους ασθενείς, είτε σε κλινική που νοσηλεύονται άλλοι ασθενείς με COVID-19 (σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων των Νοσοκομείων) . Εάν το νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα νοσηλείας, οι ασθενείς θα διακομίζονται σε Νοσοκομείο Αναφοράς ή σε άλλο Νοσοκομείο- COVID με ενέργειες του ΕΚΑΒ- ΚΕΠΥ που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού.

Τέλος, η εγκύκλιος επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη αυστηρής και σωστής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιστατικών (ύποπτων και επιβεβαιωμένων).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This