Φωνασκεί πάλι ο Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ενώ η Hurriyet μιλά για ελληνική «απελπισία» με φόντο τον Μητσοτάκη στη Σούδα! (video)

Must Read

Νέος γύρος τουρκικών προκλήσεων ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, με τον Ταγίπ Ερντογάν να ανεβάζει τους τόνους κραυγάζοντας πως η Τουρκία «ποτέ δεν θα υποκύψει στην ληστεία» της υφαλοκρηπίδας της και απειλώντας ξανά την Ελλάδα. Επίσης, η εφημερίδα Hurriyet σχολιάζει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σούδα, κάνοντας λόγο για «απελπισία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η Τουρκία επικεντρώνεται πλήρως στην προστασία των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο», δήλωσε αρχικά ο Ταγίπ Ερντογάν από το Rize (Ριζούντα) στη Μαύρη Θάλασσα. Για μια ακόμη φορά απείλησε τη χώρα μας: «Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα. Δεν θα διστάσουμε ποτέ να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση του Oruç Reis».

Αναλυτικά το παραλήρημά του:

«Ποτέ δεν θα υποκύψουμε στην ληστεία της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών. Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα. Δεν θα διστάσουμε ποτέ να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση του Oruç Reis. Η Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται στην προσέγγισή μας με τον ίδιο τρόπο. Εάν συνεχίσουν με αυτήν την προσέγγιση, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Η χώρα μας έχει το δίκαιο με το μέρος της όσον αφορά το διεθνές ναυτικό δίκαιο όσο και το εθιμικό δίκαιο.  Όλα τα βήματα που κάνουμε στη Μεσόγειο είναι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας».

Από το πουθενά τα τελευταία 24ωρα έχει εμφανιστεί και η Θράκη στις αναφορές του Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να συνδυάζει στο λογύδριό του και την Παναγία Σουμελά: «Η προσδοκία μας από την Ελλάδα είναι να ενεργεί καλοπροαίρετα, όχι προκλητικά και να τερματίσει τις πρακτικές που μοιάζουν με κρατική τρομοκρατία, ειδικά εναντίον των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη. Τα τζαμιά μας στη Δυτική Θράκη δέχτηκαν επίθεση, τα σχολεία μας δέχτηκαν επίθεση. Αντίθετα, εμείς ολοκληρώσαμε την αποκατάσταση της Μονής Σουμελά και ήρθαν και πραγματοποίησαν και τα τελετουργικά τους εκεί».

«Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στην επίτευξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας σε κάθε τομέα στο πιο προηγμένο επίπεδο σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η πραγματική ατζέντα της Τουρκίας και πως «δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτούς που προσπαθούν να εμφανίσουν τα πράγματα από δική τους σκοπιά και να τα μετατρέψουν σε εμπόδιο μπροστά στην ιερή πορεία της χώρας και του έθνους».

Hurriyet: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ποζάρει με πολεμικά αεροπλάνα!»

Η τουρκική εφημερίδα έκανε θέμα την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα αναφέροντας στο ρεπορτάζ της ότι η Ελλάδα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι… απελπισμένοι, γι’ αυτό και η επίσκεψη στη Σούδα!

Αναλυτικά η προπαγάνδα της Hurriyet:

«Η απελπισία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται. Ανίκανη να βρει την υποστήριξη που αναζητά, η ελληνική διοίκηση συνεχίζει να αναζητά συμμάχους. Στις φωτογραφίες των πρακτορείων, φαίνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης να ποζάρει με πολεμικά αεροσκάφη F-16. Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν προκαλέσει δυσφορία στην Ελλάδα, ενώ οι φωτογραφίες του Μητσοτάκη έπεσαν σαν βόμβα. Μπροστά στις καταστροφικές εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και τη σταθερή στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, αυτή ζήτησε υποστήριξη από τον κόσμο, αλλά αυτές οι προσπάθειες ήταν άκαρπες, εκτός από την υποστήριξη της Γαλλίας. Επιστρέφοντας με άδεια χέρια από τις συνομιλίες με ΕΕ και ΗΠΑ, η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα μια από τις πιο σημαντικές εορτές της. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης προτίμησε να ποζάρει με μαχητικά σε ένα υπόστεγο αντί να παρευρεθεί στους εορτασμούς αυτής της ειδικής ημέρας. (σ.σ. το ότι νωρίτερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν στη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου δεν ενδιαφέρει τους Τούρκους). Αυτή η κίνηση του Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τη βάση με τα αεροπλάνα, αξιολογήθηκε ως μήνυμα που προσπαθούσε να κρύψει την απελπισία του».

Τι έγινε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα

Μιας και το ανέφεραν οι Τούρκοι, ας δούμε τι έκανε λοιπόν ο Έλληνας Πρωθυπουργός το πρωί του Σαββάτου στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση της Σούδας!

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό.

«Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.

https://youtu.be/fKdywUsta9E

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This