Υφυπουργός Παιδείας: «Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα σχολεία» (video)

Must Read

Κατηγορηματικός ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης για το άνοιγμα των σχολείων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας πως οι «οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου», ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί σε σενάρια περί εκ περιτροπής διδασκαλία, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και άλλα μέτρα.

«Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Παιδείας.

Όπως σημείωσε ακόμα ο κ.Διγαλάκης, «δυστυχώς, είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως λόγω της χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων. Θα αξιολογήσει η επιτροπή των επιστημόνων τα νέα δεδομένα, μετά την επάνοδο των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια, ο Υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου θα επαναληφθεί το μοντέλο που εφαρμόστηκε τον Ιούνιο, με εξ αποστάσεως εξετάσεις και υποχρεωτική φυσική παρουσία, σε όποια μαθήματα προβλέπεται».

Για να προσθέσει: «Τα νέα δεδομένα θα εξεταστούν και σε ότι αφορά την λειτουργία των Πανεπιστημίων», αναφέροντας ότι «μπορεί να συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όμως στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με φυσική παρουσία των φοιτητών, ακόμη και μέσω λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων».

https://youtu.be/4ZjhQ7s2dk8

Πέτσας: «Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου»

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί στο OPEN.

«Έχουμε μια χρονιά μπροστά μας που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, στις 7 του μήνα. Θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας με τα οποία να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά…».

Και συνέχισε: «…ότι αν τηρούμε τις αποστάσεις όσο μπορούμε, γιατί για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο ακόμα να το καταλάβουνε, να πλένουμε τα χέρια μας και εκεί που θα πρέπει, εκτός σχολείου όπου είμαστε ή και εντός όπου χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα».

«Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων έχει «κλειδώσει», αλλά και πως η κυβέρνηση εργάζεται από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για την αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, «προκειμένου να μπούμε στο Φθινόπωρο με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This