Θράκη: Και προπαγάνδα για δήθεν τρομοκράτηση μουσουλμάνων από στρατιώτες

Must Read

Μόνον ως απόπειρα επίδειξης δύναμης των μηχανισμών του τουρκικού προξενείου μπορεί να χαρακτηριστεί το θέμα το οποίο ανακινήθηκε από τουρκικά μέσα περί «απόπειρας τρομοκράτησης» μουσουλμάνων Ελλήνων στη Θράκη.

Δείτε ακόμα: Οι Τούρκοι έδωσαν πολεμική χροιά σε μια άσκηση Ελλήνων καταδρομέων στη Γλαύκη της Ξάνθης που παρακολουθούσαν και παιδιά

Θέλοντας προφανώς να δημιουργήσουν «no go zones» για τον Ελληνικό Στρατό και να προβληθούν ως αυτόκλητοι «προστάτες» των μουσουλμάνων της περιοχής, που έχουν τις καλύτερες σχέσεις με τον Ελληνικό Στρατό, οι γνωστοί μηχανισμοί έδρασαν με τον συνήθη τρόπο. Συγκεκριμένα, η παρουσία μιας ομάδας Ελλήνων στρατιωτών στην είσοδο του χωριού Γλαύκη στα ορεινά της Ξάνθης, σε απόσταση 400 μ. από την έδρα των στρατιωτών, έγινε θέμα σε μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ, αφού πρώτα αναδείχθηκε από «μειονοτικούς κύκλους», που θεωρούνται φερέφωνα του προξενείου.

«Έστειλαν στρατό σε τουρκικό χωριό»

Το ζήτημα, το οποίο έπαιξε στα τουρκικά ΜΜΕ με πηχυαίους τίτλους του τύπου «Πρόκληση από την Ελλάδα στη Δυτική Θράκη. Έστειλαν στρατό σε τουρκικό χωριό» και σχολιάστηκε από τους ενεργούμενους του προξενείου ότι «στόχος ήταν να εκφοβίσει τη μειονότητα», αναπαρήγαγαν διάφοροι κύκλοι και εντός Ελλάδος, εμφορούμενοι από τα ιδεολογικά κόμπλεξ τους, στην ανάγκη τους να αποδείξουν ότι ο Ελληνικός Στρατός έχει ως σκοπό να «τρομοκρατεί» τους Έλληνες πολίτες.

Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες στρατιώτες δεν μπήκαν στο χωριό, παρότι κάτοικοί του τους προσκάλεσαν, προκειμένου να δείξουν ακριβώς πόσο καλές σχέσεις έχουν με αυτούς. Οι περισσότερες, μάλιστα, αντιδράσεις στα δημοσιεύματα προήλθαν από κατοίκους του χωριού και της περιοχής, οι οποίοι δεν έχουν καμία όρεξη να γίνονται όργανα στα παιχνίδια της τουρκικής προπαγάνδας, η οποία θέλει να τους παρουσιάσει ως… καταπιεσμένους. Θεωρείται πάντως ότι ακόμη και κάποιες δηλώσεις του Ερντογάν, που έγιναν σε κομματικό ακροατήριο και στις οποίες έκανε λόγο για «προστασία ομογενών στη δυτική Θράκη και λογοδοσία αυτών που τους επιτίθενται, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αλλά και με άλλες μεθόδους», βασίστηκαν ακριβώς σε αυτή την προπαγανδιστική επιχείρηση του προξενείου.

Και αυτό πρέπει να είναι το αντικείμενο το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει τις αρμόδιες Αρχές. Τέτοιου είδους απόπειρες υβριδικού πολέμου κατά όχι μόνον του Ελληνικού Στρατού, αλλά και των μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής, από τους μηχανισμούς της Άγκυρας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα, ειδικά σε περιόδους κατά τις οποίες η ένταση στα ελληνοτουρκικά ανεβαίνει!

Πηγή: Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This