Έκτακτα περιοριστικά μέτρα και στη Λέσβο, μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα

Must Read

Με την κατάσταση στη Λέσβο να είναι άκρως επιβαρυμένη εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και με αφορμή το νέο ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην επικράτεια, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα.

Ειδικότερα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, ολόκληρη η Π.Ε. Λέσβου τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, με εφαρμογή των ακόλουθων περιοριστικών μέτρων:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 8 ημέρες από τη Δευτέρα 24-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας
  • οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο έχουμε 284 νέα κρούσματα του θανατηφόρου ιού στη χώρα μας, παρά τα αυξημένα μέτρα «περιορισμού» και την… επέλαση των μασκών, ακόμη και στις παραλίες, κάτι που σημαίνει πως ο κορωνοϊός όχι μόνο συνεχίζει ακάθεκτος να εξαπλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, αλλά κάθε σαββατοκύριακο «χτυπάει» και νέο ρεκόρ νέων κρουσμάτων!

Επιπλέον, ένα ακόμη ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι από τους 31 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, μόνο τo 41,9% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Ανακοινώνουμε σήμερα 284 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8664, εκ των οποίων το 55,2% άνδρες.

1852 (21,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3940 (45,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (25,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34,7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This