Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Πόρος: Άρση των μέτρων – Παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης

Κατόπιν επιβολής περιοριστικών μέτρων από τις 07/08/2020 στο νησί Πόρος, για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, το νησί συνεχίζει και βρίσκεται υπό το καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Παράλληλα θα εφαρμοστούν νέα περιοριστικά μέτρα στο νησί για 7 ημέρες τα οποία θα έχουν ισχύ από αύριο, ημέρα Τρίτη (25/08/2050) και ώρα 06:00 π.μ. έως και την Τρίτη της ερχόμενης εβδομάδας (01/09/2020) και ώρα 06:00 π.μ..

Τα νέα περιοριστικά μέτρα είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων σημείωσε : «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κατοίκους του Πόρου για τη συνεργασία τους, την υπομονή, αλλά και την επιμονή τους στην τήρηση των έκτακτων μέτρων που επεβλήθησαν στο νησί. Η υπεύθυνη στάση τους δείχνει ξεκάθαρα ότι όταν είμαστε συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, αυτά πραγματικά αποδίδουν και πολύ γρήγορα ξαναβρίσκουμε την κανονικότητά μας. Σε αυτό το πνεύμα υπευθυνότητας συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζί με όλους τους πολίτες».

Επίσης δήλωσε ότι όσον αναφορά τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων, σε συνεννόηση φυσικά με το Υπουργείο Οικονομικών.

Φωτογραφία αρχείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ