Από χέρι εμπρηστών κάηκαν 10.000 στρμ. στην ανατολική Μάνη;

Must Read

Εμπρησμό «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαινόταν επί σχεδόν 30 ώρες στην ανατολική Μάνη, κάνοντας στάχτη τεράστιες εκτάσεις γης. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 10.000 στρέμματα που αποτεφρώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα.

Οι προσπάθειες για κατάσβεση των διάσπαρτων μικροεστιών που έκαιγαν ακόμη συνεχίζονταν και χθες, καθώς η Πυροσβεστική προσπαθούσε να προλάβει τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ γίνονταν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος. Ετσι, μαζί με τις νέες ενισχύσεις που έχουν πάει στην περιοχή, επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με δέκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ στο σημείο συνδράμουν και δυνάμεις του Στρατού αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Λαγκαδά Μάνης το μεσημέρι του Σαββάτου και αναπτύχθηκε γρήγορα, με διάσπαρτα μέτωπα. Για προληπτικούς λόγους είχαν απομακρυνθεί οι κάτοικοι των χωριών Βάχος, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει αρχίσει έρευνα για να εξακριβώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η φωτιά.

Με δεδομένο ότι τις τελευταίες δέκα μέρες έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή τρία πύρινα μέτωπα, οι Αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά ήταν οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. Για την καταγραφή της καμένης έκτασης υποβλήθηκε προς την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus αίτημα δορυφορικής απεικόνισης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This