Οι Τούρκοι επιχείρησαν να «τυφλώσουν» Super Puma και να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού στη Χάλκη (video)

Must Read

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα τα ξημερώματα στη Χάλκη! 

Σε μια συνέχεια των ακραίων προκλήσεων, η Άγκυρα «γρυλίζει» αμφισβητώντας τα δικαιώματα της Ελλάδας σε περιοχή που… βρίσκεται υπ ευθύνης της.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού σώματος έλαβε ενημέρωση τα ξημερώματα, για ανάγκη διάσωσης μεταναστών σε σκάφος όπου επέβαιναν μετανάστες. Στο σημείο, έσπευσαν για την διάσωση τέσσερα περιπολικά σκάφη Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ ταυτόχρονα ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έλαβαν εντολή για απογείωση. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού τη στιγμή που εκείνο επιχειρούσε σε διάσωση τραυματισμένου ναυτικού, μέλους παραπλέοντος σκάφους που βρισκόταν στο σημείο για τη διάσωση μεταναστών.

Η τουρκική ακταιωρός προσπαθούσε να δημιουργήσει θόρυβο, ενώ έστρεφε τους προβολείς στο ελικόπτερο Super Puma. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγη ώρα αργότερα, μια τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του λιμενικού το οποίο επιχειρούσε διάσωση στην ίδια περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 96 άνθρωποι αλλοδαποί οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Ρόδο και Κάρπαθο, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Λιμενικό.

Ακούστε ηχητικά ντοκουμέντα :

Πηγή φωτογραφιών: Skai.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This