Κύπρος: Συγνώμη ζητάει ο υπουργός Υγείας για το λάθος που έγινε με τα κρούσματα από την Ελλάδα

Must Read

Ένα λάθος ήταν αρκετό για να σπείρει τον πανικό. Απ΄ ότι φαίνεται η Κύπρος έκανε λάθος για τον αριθμό κρουσμάτων που δέχθηκε από την χώρα μας.

Σύμφωνα με τις 346 εργαστηριακές διαγνώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, εντοπίστηκαν 17 κρούσματα τα οποία προήλθαν από την Μύκονο.

Η είδηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του αρμόδιου υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, ωστόσο αποδείχθηκε ότι πρόκειται για λάθος, καθώς κατά την εξέτασή τους, μολύνθηκαν τα δείγματά τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, ζήτησε από τις αρχές να κάνουν επαναληπτική εργαστηριακή εργαστηριακή εξέταση. Από τα 30 δείγματα μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η επαναληπτική εξέταση μόνο για τα 27 δείγματα και από αυτά μόνο ένα εντοπίστηκε θετικό στο ιό. Μέσα στην ημέρα αναμένονται και τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης και των άλλων τριών ατόμων.

Σύμφωνα με την ΑΠΕ-ΜΠΕ η έφορος Κλινικών Εργαστηρίων πραγματοποίησε έρευνα μέσα από την οποία φαίνεται ότι υπήρξε επιμόλυνση κατά την επεξεργασία των συγκεκριμένων δειγμάτων στο συμβεβλημένο Κλινικό Εργαστήριο (!) και το θέμα διερευνάται για λήψη τελικών αποφάσεων.

Τα δείγματα των ατόμων που βρέθηκαν αρνητικά στο ιό θα υποβληθούν σε επαναληπτική εξέταση και σε περίπτωση που βγει και δεύτερη φορά αρνητικό το αποτέλεσμα, οι ίδιοι και οι στενές επαφές τους θα αποδεσμευτούν από το πρωτόκολλο της υποχρεωτικής καραντίνας με οδηγίες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Όσον αναφορά το άτομο που βγήκε θετικό στον κορωνοϊό τις στενές του επαφές του, εξακολουθεί να τηρείται η διαδικασία όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο.

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, σε ανακοίνωσή του, ζητά συγγνώμη από τους ταξιδιώτες που «κρίθηκαν» από λάθος θετικοί για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This