Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης δεκάδων μεταναστών από ακυβέρνητο σκάφος ανοικτά της Ρόδου

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στα ανοικτά της Ρόδου, για τη διάσωση τουλάχιστον 50 μεταναστών από ακυβέρνητο σκάφος.

Στο σημείο ήδη βρίσκεται ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, δύο πλοία του Λιμενικού και τρία παραπλέοντα σκάφη, ενώ σπεύδουν ελικόπτερα και αεροσκάφος της Frontex, το οποίο θα πετάξει στο σημείο από την Καλαμάτα, καθώς, όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, το σκάφος το οποίο πλέει σε απόσταση περίπου 17 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Ρόδου, βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ένας από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια από τους λιμενικούς, υποστηρίζοντας ότι έχει εκδηλωθεί φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Ωστόσο, η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού που έσπευσε πρώτη στο σημείο δεν διαπίστωσε κάτι τέτοιο. Όπως μεταδόθηκε, πάντως, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μέσα στο σκάφος υπάρχουν περίπου 50 – 55 επιβάτες.

Δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες

Η σημερινή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, είναι η δεύτερη μέσα σε ένα διάστημα δύο ημερών που επιχειρούν οι ελληνικές αρχές, καθώς την Τρίτη το απόγευμα, 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης σε διεθνή ύδατα και εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης, διασώθηκαν 96 αλλοδαποί, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Και, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατέφθασαν στην περιοχή δύο τουρκικές ακταιωροί, οι οποίες, όχι μόνο δεν είχαν καμία ουσιαστική συνδρομή στην περιοχή για έρευνα προς εντοπισμό των ναυαγών, αλλά, ουσιαστικά, προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την επιχείρηση, καθώς καλούσαν συνεχώς τα παραπλέοντα πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή να αποχωρήσουν.

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This