Κρήτη: Δημιουργήθηκε τοπικό site με θέμα τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν ανά πάσα ώρα στο νησί

Must Read

Στη δημιουργία μίας ιδιαίτερα πρωτοποριακής πλατφόρμας προχώρησε ένας Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος, με την ονομασία «Καιρών Κρήτες – Creta Weather», με θεματολογία τον καιρό και τα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την Κρήτη.

Το ενδιαφέρον τους για τα καιρικά φαινόμενα και η ιδιαιτερότητα που εμφανίζει ως προς τον καιρό το μεγαλύτερο νησί της χώρας, ήταν τα στοιχεία που αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία μιας ομάδας, που τα τελευταία χρόνια, απέκτησε δυναμικό κοινό, ενώ η επιθυμία τους να αναδειχθούν τα όμορφα μέρη της Κρήτης και τα μοναδικά καιρικά φαινόμενα οδήγησαν στη σύσταση της ιστοσελίδας.

Ο εν λόγω Σύλλογος φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πλούσια βάση δεδομένων, η οποία θα μπορεί να ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε διάφορα σημεία του νησιού, μεταδίδοντας, μάλιστα, με ζωντανή εικόνα, αφού μια από τις δράσεις που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι η τοποθέτηση καμερών σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Κούνουπας, σε δηλώσεις του, εξήγησε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, έχει ως στόχο να μπορέσουν τα μέλη να αναδείξουν τις καιρικές ιδιαιτερότητες στο νησί.

«Στο καταστατικό μας περιγράφονται δράσεις όπως η τοποθέτηση μετεωρολογικών σταθμών σε διάφορα σημεία της Κρήτης καθώς και καμερών που δείχνουν τα καιρικά δεδομένα από διάφορα σημεία» είπε ο κ. Κούνουπας, ο οποίος προσέθεσε ότι η δυνατότητα να μπορεί κάποιος πριν επισκεφθεί κάποιο σημείο του νησιού, να δει ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν, μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί, μια ουσιαστική πληροφορία την οποία πολλοί χρήστες του διαδικτύου αναζητούν στον ιστότοπό τους cretaweather.gr.

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, μπορεί κανείς να δει εικόνα από παραλίες, όπως τα Μάταλα, την Ιεράπετρα, το Μακρύ Γιαλό, αλλά και εικόνα από το κέντρο πόλεων όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται μόνο σε παραλιακά σημεία.

«Το ενδιαφέρον μας δεν στρέφεται μόνο σε παραλίες και το κέντρο των πόλεων. Υπάρχουν κάμερες και σε ορεινούς όγκους, όπως την Αγία Βαρβάρα, καθώς η παρατήρηση των καιρικών φαινομένων, αφορά και αυτές τις περιοχές» εξήγησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι προτεραιότητα για εκείνους αποτελεί η αύξηση των καμερών και των μετεωρολογικών σταθμών που εγκαθιστούν, προκειμένου το δίκτυο που θα καταφέρουν να δημιουργήσουν να καλύπτει ένα μεγάλο εύρος περιοχών του νησιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This