Τρίτη 22/6/2021

Ανακοίνωση Χαρδαλιά ενόψει της εορτής της Ασούρα: «Απαγορεύεται οποιασδήποτε μορφής θρησκευτική τελετή»

Σε επείγουσα ανακοίνωση προχώρησε η Πολιτική Προστασία ενόψει της μουσουλμανικής εορτής της Ασούρα, με σκοπό να ενημερώσει τους πιστούς ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό απαγορεύεται ρητά η πραγματοποίηση προσευχών ή θρησκευτικών τελετών ή θρησκευτικής πομπής σε δημόσιους χώρους.

«Ενόψει του εορτασμού της Ασούρα, της μεγαλύτερης εορτής των Σιιτών Μουσουλμάνων την Κυριακή 30 Αυγούστου, ευχόμαστε χρόνια πολλά και υπενθυμίζουμε ότι τα σχετικά θρησκευτικά καθήκοντα θα πραγματοποιηθούν, όπως ισχύει για όλους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα. Απαγορεύεται ρητά η πραγματοποίηση προσευχών ή θρησκευτικών τελετών ή θρησκευτικής πομπής σε δημόσιους χώρους» αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

Όπως είναι γνωστό, με το δημόσιο αυτομαστίγωμα, χιλιάδες σιίτες μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα, γιορτάζουν κάθε χρόνο αυτές τις μέρες την Ασούρα, που συμβολίζει το πένθος τους, για το θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ