Την Τρίτη η επίσημη ανακοίνωση για τα σχολεία-υπέρ της 7ης Σεπτεμβρίου οι λοιμωξιολόγοι

Must Read

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική απόφαση για την ημερομηνία έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε σήμερα ότι «αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και είμαστε καθόλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει», τονίζοντας ότι την Τρίτη θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία όποτε αποφασιστεί, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, τα βιβλία είναι έτοιμα προς παράδοση και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία.

Τέλος, η κ. Κεραμέως τόνισε για ακόμα μια φορά ότι «είναι μεγίστης σημασίας να βρεθούν τα παιδιά και πάλι στο σχολικό τους περιβάλλον».

Την ίδια ώρα και μέχρι να βγει η επίσημη ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία 14 Σεπτεμβρίου.

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1η του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση. Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο δεδομένο της 7ης Σεπτεμβρίου. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31 Αυγούστου προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο κ. Πέτσας την Παρασκευή.

Τι λένε οι ειδικοί

Από την δική τους πλευρά, οι ειδικοί τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, θεωρεί καλύτερη επιλογή την 7η Σεπτεμβρίου, καθώς όπως είπε, πρέπει οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.

«Δεν ξέρουμε αν θα κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά όλο τον χειμώνα. Δηλαδή τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η δύναμη της επιδημίας τον χειμώνα».

Στο ίδιο μήκος και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Βέβαια, και οι δύο επιστήμονες επεσήμαναν ότι λίγη σημασία έχει αν τελικά θα ανοίξουν τη μία ή την άλλη βδομάδα, δεδομένου ότι τον χειμώνα ίσως χρειαστεί να κλείσουν ξανά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This