Τετάρτη 16/6/2021

Θετικός στον κορωνοϊό αρχιμανδρίτης που διατυμπάνιζε ότι «ο ιός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία»!

Ήταν από τα πρώτα πρόσωπα της Εκκλησίας που έλεγε και ξανά έλεγε ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία και τώρα που νόσησε, ζητά από τους πιστούς να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες των επιστημόνων.

Ο λόγος για τον Πρωτοσύγκελο Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, στα Τρίκαλα, π. Αλέξιο Κανίνα, ο οποίος βρέθηκε, πριν από λίγες ημέρες διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, ο ίδιος ανακοίνωσε, πως δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα της νόσου, ωστόσο παραμένει κατ’ οίκον ήδη από την περασμένη Δευτέρα, με δική του πρωτοβουλία, ούτως ώστε να προφυλάξει όχι μόνο τους πιστούς, αλλά και το σύνολο εν γένει.

H ανακοίνωση του Πρωτοσύγκελου Αλέξιου Κανίνα

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά στο θέμα του κορωνοϊού που παρουσιάστηκε σε αγαπητό μου αδελφό, θεώρησα υποχρέωση και καθήκον μου (πρωτίστως απέναντι στον Γέροντα Μητροπολίτη π.Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, με τον οποίο μοιράζομαι σε πλήρη αφοσίωση όλη μου την καθημερινότητα, έπειτα απέναντι σε όλα μου τα αγαπημένα πρόσωπα και τέλος σε όλα τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας) να κάνω και εγώ την απαραίτητη διαγνωστική εξέταση (σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο) για τον covid-19, από την οποία βρέθηκα θετικός. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε την αρχή της εβδομάδας (Τρίτη 25/08/2020). Σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη μας Τρίκκης και Σταγών κ.κ Χρυσόστομο κάναμε την απαραίτητη εξέταση για τον covid-19, τα αποτελέσματα της οποίας λάβαμε σήμερα Πέμπη 27/08/2020 και από τα οποία προκύπτει ότι ο Σεβασμιώτατος κ.κ Χρυσόστομος βγήκε αρνητικός. Οφείλω να Σας ενημερώσω ότι ήδη από την Δευτέρα 24/08/2020 βρίσκομαι αφ εαυτού μου σε αυτοπεριοσρισμό, δεν έχω εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα, και ως εκ τούτου η υγεία μου είναι ακλόνητη. Από αυτή την θέση Σας παροτρύνω να ακολουθείτε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Ιατρικης Κοινότητας για τα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 ( μάσκες, αποστάσεις, συχνά πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνοστισμών κλπ), Μην Σας ενοχλεί η μάσκα! Οφείλουμε να προστατεύουμε με αγάπη το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την μάσκα Στεκόμαστε με Αλήθεια απέναντι στον Θεό και με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπο!! «Ο Θεός είναι πνεύμα, και εκείνοι που τον λατρεύουν, πρέπει να τον λατρεύουν πνευματικά και αληθινά» (Ιωάν. 4:21-24) Με ειλικρινή αισθήματα υπευθυνότητας και αγάπης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ