Τετάρτη 16/6/2021

«Ναι» στο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, «ναι» στη μάσκα (video)

«Έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Χαράλαμπος Γώγος,  οποίος πρόσθεσε πως «αν εντοπίζεται κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει το τμήμα και όχι το σχολείο». Η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων και θα ανακοινωθεί αύριο Τρίτη.

Όσον αφορά τη διασπορά του ιού, ο κ.Γώγος την απέδωσε στη χαλάρωση, ενώ επανέλαβε ότι όσοι επιστρέφουν από διακοπές καλό είναι να αυτοπεριορίζονται. Μάλιστα, για την τήρηση των μέτρων προστασίας και συγκεκριμένα για τη χρήση της μάσκας, ο καθηγητής σχολίασε χαρακτηριστικά: «Χωρίς μάσκα τη βάψαμε».

Εξαδάκτυλος: «Υπάρχει αντίφαση σε όσα λέγονται για τις μάσκες»

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξήγησε στο OPEN την αντίφαση που υπάρχει στο θέμα της χρησιμοποίησης της προστατευτικής μάσκας κατά του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ότι η μάσκα είναι το απόλυτο όπλο που διαθέτουμε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τονίζει ότι τον χειμώνα ο ιός θα μεταδίδεται ευκολότερα ενώ για το άνοιγμα των σχολείων χαρακτηρίζει ως τεράστια αποτυχία το να μην ανοίξουν και προσθέτει ότι η μάσκα στα παιδιά είναι απολύτως ασφαλής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ